AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 23.10.2022

"Tuollaiseen seuraan en ikinä mene" - nyt Oskari Forsman haikailee paluuta Maarianhaminaan

"Tuollaiseen seuraan en ikinä mene" - nyt Oskari Forsman haikailee paluuta Maarianhaminaan

Oskari Forsmanin jalkapalloilullinen koti on Maarianhaminassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Vahvaa kautta VPS-maalilla pelaava Oskari Forsman oli mies paikallaan jälleen lauantaisessa huipputärkeässä voitossa AC Oulusta. Ensi kauden osoite Forsmanilla on kuitenkin vielä avoinna.

Toejoen Veikoissa ja FC Jazzissa juniorivuotensa viettänyt Forsman ei aio päättää jalkapallouraansa tähän kauteen, vaikka hänen sopimuksensa Vaasan Palloseuran kanssa päättyykin.

- Minulla oli jatko-optio Vepsun kanssa, mutta tilanne on se, että olen tosiaan vapaa etsimään uutta seuraa. Toki voin jatkaa Vepsussakin. Uskon, että minulla on vielä hyviä vuosia liigassa jäljellä, kun hiuksetkin ovat vielä päässäni. En näytä liian vanhalta pukukopissa, 34-vuotias Forsman naurahtaa Satakunnan Kansalle.

Forsman on ehtinyt jo aiemmin julkisesti kertoa, että häntä kiehtoisi paluu IFK Mariehamniin, jossa hän pelasi ennen siirtymistään Vaasaan täksi kaudeksi.

- Olen niin ahvenanmaalainen kuin porilainen ihminen vain voi olla. Jalkapalloilullinen kotini on tavallaan nykyään Maarianhaminassa. Siviiliminäni kuuluu Poriin. Maarianhaminaan on kerrottu selvästi kantani, että haluaisin tulla takaisin loppu-urani ajaksi.

Forsmanin ensikokemus IFK Mariehamnista 2004 oli kuitenkin karmaiseva, kun ahvenanmaalaisseura pudotti Porissa karsinnoissa Jazzin liigasta.

- Tätä en ole ennen kertonut. Olin B-junioreissa silloin. Olimme kavereiden kanssa katsomassa karsintaottelua, jossa ahvenanmaalaiskannattajat olivat valloittaneet vakiopaikkamme. Sanoin kavereilleni, että jos minusta tulee pelimies, tuollaiseen seuraan en ikinä mene.

- IFK:sta tuli kuitenkin henkinen kotini, jossa olen pelannut peliurani parasta jalkapalloa. IFK sai minut lähtemään Porista, kun he pudottivat Jazzin liigasta.

Maarianhaminasta lähtöään Forsman perusteli vuosi sitten sillä, että hänen poikansa on Rovaniemellä, jonne Ahvenanmaalta on liian hankala matkustaa.

- Kemissä syntynyt Topias täyttää joulukuussa viisi, joten hän on sen verran iso poika, että hänet voi laittaa yksin lentokoneeseen. Logistisesti yhtälö on mahdollinen suhteellisen säännöllisesti, vaikka pelaisi lähes missä tahansa. Topiaksen äiti on Rovaniemellä, mutta aina kun mahdollista, Topias on luonani.

Forsmanin uusi puoliso on kotoisin Tuovilasta Vaasan kupeesta, mutta löytyi kuitenkin Maarianhaminasta.

- Emilia on IFK-kannattaja, joka työskenteli Maarianhaminassa hotellin vastaanotossa viisi vuotta, ennen kuin tuli tällainen muukalainen ja vei hänet takaisin Vaasaan. Emilia on suomenruotsalainen, mutta täysin kaksikielinen. Minultakin ruotsi sujuu jo aika hyvin.

Mitä tulevaisuus tuokaan tullessaan, jää nähtäväksi. Nyt kokenut veräjänvartija jatkaa kuitenkin yhden unelman tavoittelemista VPS:n kanssa Eurolopputurnauksen finaaleissa.

Lähde: Satakunnan Kansa
Lisää uutisia