AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2022

​VPS:n Juhani Pikkarainen itsevarmana vieraspelireissulle Ouluun

​VPS:n Juhani Pikkarainen itsevarmana vieraspelireissulle Ouluun

Juhani Pikkarainen pelaa vahvaa kautta Vepsussa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:n 24-vuotias puolustaja Juhani Pikkarainen on tyynenä ennen lauantain Eurolopputurnauksen toista kierrosta AC Oulua vastaan.

- Ei vielä olla hirveän paljon keretty käymään peliä läpi. Perjantaina katsotaan tarkemmin taktisia asioita. Meillä on hyvä drive päällä, Kertoo Pikkarainen.

Tuleva peli on VPS:lle kolmas peräkkäinen vieras pelimatka ja Pikkarainen myöntää, että se vaikuttaa hieman.

- Ollaan reissattu paljon ja istuttu paljon bussissa. Toisaalta meillä on ollut hyvä vierasformi ja Oulua vastaan ollaan oltu hyviä tällä kaudella, lisää Pikkarainen.

Kuluneella kaudella VPS ja AC Oulu ovat pelanneet vastakkain kolme kertaa. VPS on voittanut kamppailuista kaksi ja yhdessä pelissä pisteet menivät jakoon.

- Meillä on hyvä hyökkäyspeli, jonka ansiosta tehdään paljon maaleja. Ouluun saadaan myös jengiä pelikiellosta pois. Tällä kaudella ollaan saatu hyvä tasapaino saamalla puolustusta tiiviimmäksi ja alettu puolustamaan syvemmältä, toteaa Pikkarainen.

VPS nousi täksi kaudeksi Veikkausliigaan ja joukkueen ainoa tavoite oli säilyttää sarjapaikka.

- On todella erityistä meille, että nousijajoukkue on näin pitkällä Eurolopputurnauksessa. Edessä on kauden tärkein peli ja tähän matsiin on vähän tavallista suurempi lataus, Pikkarainen lisää.

VPS pääsi Eurolopputurnauksen toiselle kierrokselle voittamalla FC Interin Turussa murskaluvuin 1–5.

- Alku oli hankala, mutta onnistuttiin luomaan vaarallisia vastahyökkäyksiä. Toisen maalin jälkeen Interin selkäranka katkesi. Lopussa meillä oli vähän huoletonta puolustamista, luonnehtii Pikkarainen.

Paimiossa syntynyt Pikkarainen on tyytyväinen kuluneeseen kauteen.

- Tavoite oli pitää sarjapaikka ja siinä onnistuttiin. Ollaan pelattu viihdyttävää jalkapalloa koko kausi. Henkilökohtaisesti tämä on ollut ensimmäinen kokonaan ehjä kausi ja tietyllä tapaa myös läpimurtokausi.

TPS:sta 16-vuotiaana Itävallan Salzburgiin lähtenyt Pikkarainen näki ulkomailla pelatessaan kuinka raakaa ja brutaalia kilpailu pelipaikoista on. Suomeen hän palasi vasta 21-vuotiaana.

AC Oulu – VPS lauantaina 22.10. kello 17:00 Raatin stadionilla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia