AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 20.10.2022

"Erittäin hyvä esitys, täydellisen kurinalainen" - Ricardo Duarte kiitteli AC Oulun pelaajia

"Erittäin hyvä esitys, täydellisen kurinalainen" - Ricardo Duarte kiitteli AC Oulun pelaajia

Ricardo Duarte taikoi voittavan taktiikan AC Oululle. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu eteni jatkoon Eurolopputurnauksessa keskiviikon voitollaan SJK:sta. Voitto tuli ainakin osin taktisen oivalluksen kautta.

SJK oli ottelun suosikki, mutta AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte iski yllättävän ässäparin pöytään. Oululaisjoukkue pelasi kaudelleen täysin poikkeuksellisesti kolmella topparilla ja wing-backeilla. Käytännössä AC Oulu löi SJK:n erinomaisella taktisella tempullaan.

- Propsit valmennusjohdolle ja pelaajille. Valmennus uskalsi ennen kauden tärkeintä matsia vetää hatusta taktiikan, jota ei ole käytetty ollenkaan, ja pystyy vielä saamaan pelaajat ostamaan sen, ratkaisumaalin viimeistellyt Rasmus Karjalainen kiitteli Kalevan mukaan.

AC Oulu sai tietää vastustajansa sunnuntaina. Taktiikka esiteltiin maanantaina ja treenattiin tiistaina. Päävalmentaja Duarte avasi lähestymistapaansa ottelun jälkeen.

- Kesällä meillä oli vaikeuksia kontrolloida SJK:n laitapelaajien keskityksiä. Nyt emme halunneet näin tapahtuvan. Kolmella topparilla laitapelaajat saa leveämmälle prässäämään vastustajien keskittäjiä, Duarte totesi.

Keskitoppari Miika Koskela sopi taktiikkaan kuin naulattuna, laidoilla Noah Pallas, Riku Selander ja puoliajalla sisään tullut Rafael Floro olivat tilanteen tasalla.

- Erittäin hyvä esitys, täydellisen kurinalainen. Vaikka valmistautumiseen ei ollut aikaa, pelaajat sitoutuivat suunnitelmaan. Meillä oli kärsivällisyyttä normaalia enemmän.

Voihan VPS, oululaisjoukkue saattaa sanoa. Vaasalaiset ovat voittaneet AC Oulun tällä kaudella kahdesti ja yksi koitos on päättynyt tasan.

- VPS on ollut todella vaikea vastustaja meille. Se johtuu joukkueiden luonteenpiirteistä. Minulla on kuitenkin tunne, että meillä on nyt mahdollisuus, Duarte näki.

Lähde: Kaleva
Lisää uutisia