AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 19.10.2022

Veikkausliigan Eurolopputurnaus käynnissä – VPS ja AC Oulu jatkavat

Veikkausliigan Eurolopputurnaus käynnissä – VPS ja AC Oulu jatkavat

Haka odottaa vastustajaa Eurolopputurnauksen finaaleihin. (Kuva: Tara Jaakkola)

Veikkausliigakauden 2022 päätteeksi pelattava Eurolopputurnaus käynnistyi keskiviikkona ensimmäisen kierroksen otteluilla. Niissä VPS voitti FC Interin 5-1 ja AC Oulu SJK:n 1-0.

Paikan kauden 2023-24 UEFA:n seurajoukkuekilpailujen karsinnoissa ovat jo varmistaneet mestari HJK, cupin voittaja KuPS sekä Veikkausliigassa kolmanneksi sijoittunut FC Honka. Viimeisestä eurocup-paikasta eli paikasta ensi kauden UEFA:n Konferenssiliigan karsinnasta pelataan Eurolopputurnauksessa.

Paras ilman suoraa eurocup-paikkaa jäänyt joukkue eli neljänneksi Veikkausliigassa sijoittunut FC Haka pääsi suoraan Eurolopputurnauksen finaaleihin. AC Oulu ja VPS kohtaavat toisella kierroksella lauantaina 22.10. ottelussa, jonka voittaja kohtaa kaksiosaisessa Eurolopputurnauksen finaalissa Hakan.

Kahden ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan yksiosaisina ja ratkaisuun saakka. Mikäli tilanne varsinaisen peliajan jälkeen on tasan, pelataan 2 x 15 minuutin jatko-ottelu ja jos tilanne senkin jälkeen on tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuspotkukilpailulla.

Eurolopputurnauksen finaalit pelataan keskiviikkona 26.10. ja sunnuntaina 30.10. jälkimmäisen ottelun ollessa Hakan kotiottelu. Voittaja ratkeaa yhteistuloksella ja mikäli se on jälkimmäisen ottelun varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan jatko-ottelu ja tarvittaessa ratkaisu haetaan rangaistuspotkukilpailusta.

Ottelukohtaiset ennakot löytyvät tuttuun tapaan otteluita edeltävänä iltana etusivun otteluvalikon kautta. Samaan valikkoon päivittyvät myös raportit otteluiden jälkeen.

Eurolopputurnauksen 1. kierros keskiviikkona 19.10.:

18.00 FC Inter – VPS 1-5 (0-1)
18.00 SJK – AC Oulu 0-1 (0-0)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia