AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.42 // 17.10.2022

"Loistava persoona ja kova tekemään töitä" - ​SJK:n oma kasvatti Matias Vainionpää jatkosopimukseen

"Loistava persoona ja kova tekemään töitä" - ​SJK:n oma kasvatti Matias Vainionpää jatkosopimukseen

Matias Vainionpää on ollut SJK:lainen pienestä pitäen. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n ja Seinäjoen oma kasvatti, 21-vuotias Matias Vainionpää jatkaa SJK:ssa myös kaudella 2023.

SJK on käyttänyt Vainionpään sopimusoption.

– Olen todella onnellinen, että saan jatkaa pelaamista ja kehittymistä SJK:ssa ja kotikaupungissani, kommentoi Matias Vainionpää.

– Olen nauttinut kuluneista kolmesta kaudesta edustusjoukkueen parissa, ja on ollut hienoa seurata, kuinka seurayhteisö on ottanut siinä ajassa taas lisää askeleita eteenpäin. Siitä erityiskiitos Junnupäädyn äänekkäille pikkufaneille, jakaa Vainionpää kiitosta kannattajille.

SJK:n valmennusjohdossa jatkosopimus otetaan ilolla vastaan.

– Matias on sellainen pelaaja, jollaisen jokainen valmentaja haluaa joukkueeseensa. Hän on loistava persoona, ja todella kova tekemään töitä. Hän on ensimmäisenä harjoituksissa ja viimeisenä sieltä pois. Hän tekee kaiken mahdollisen mitä pystyy, rakentaakseen itselleen hyvän uran jalkapallossa, kuvailee SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez Vainionpäätä.

Kuluvalla kaudella Vainionpään Veikkausliigaottelut ovat toistaiseksi jääneet 12:een.

– Tämä kausi on ollut hänelle vaikea, loukkaantumisten sekä sairasteluiden vuoksi. Eikä hän siksi ole oikein saanut säännöllisesti peliaikaa, mutta kokonaisuutena, aina kun hän on ollut mukana, on hän esiintynyt hyvin. Sitä kautta hän on voittanut itselleen paikkansa joukkueessa. Me myös uskomme, että hän on tämän seuran tulevaisuus. Pelaaja, joka Seinäjoelta kotoisin ja itse seuran kannattaja. Ja hän tekee kaikkensa tämän seuran eteen, sekä tullakseen tämän seuran parhaaksi pelaajaksi, uskoo Gómez.

– Pelaajana hän on dominoiva ja aggressiivinen. Ja kuten muutkin meidän nuoret pelaajamme, hänkin tulee vielä kehittymään. Joskus tulee virheitä, mutta niitä tulee, kun pyritään saavuttamaan oma täysi potentiaali. Ja hänen kohdallaan uskon, että tämä täysi potentiaali on todella korkealla. Jalkapallon eliittitasolla, Gómez päättää.

Seinäjoella 2.10. 2001 syntynyt ja kasvanut, SJK-junioreiden kasvatti Matias Vainionpää, on pelipaikaltaan keskuspuolustaja, mutta juniorina hän pelasi myös keskikentällä useissa eri rooleissa. Pituutta on komeat 193 senttiä ja pelejä löytyy SJK:n lisäksi Suomen U21-maajoukkueesta 11 ottelun verran. Veikkausliigadebyytti syntyi kauden 2020 avausottelussa TPS:a vastaan, ja sen jälkeen pelejä on kertynyt yhteensä 47 kaikissa kilpailussa SJK:n edustusjoukkueessa. Vainionpää on myös onnistunut kahdesti maalinteossa, ja debyyttimaali syntyi Ilveksen verkkoon kaudella 2021. Kuluvalla kaudella Vainionpää osui FC Hongan maaliin. Edustuksen lisäksi pelejä on SJK Akatemiassa 24 ja niissäkin on tullut kaksi maalia. Vainionpää on käynyt SJK:n jalkapallolukion.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia