AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.40 // 7.10.2022

​Kaksi täyttä ottelukierrosta jäljellä – vielä kahdeksan joukkuetta tyrkyllä Eurolopputurnaukseen

​Kaksi täyttä ottelukierrosta jäljellä – vielä kahdeksan joukkuetta tyrkyllä Eurolopputurnaukseen

Honka ja Haka kamppailevat vielä suorasta europaikasta ensi kaudelle. (Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä)

Viikon kahden Mestaruussarjan ottelun myötä kaikilla joukkueilla on nyt jäljellä kaksi ottelua Veikkausliigakautta ennen kauden päättävää Eurolopputurnausta.

Sarjataulukon kärjessä oleva HJK on varmuudella kahden parhaan joukossa ja kakkosena oleva KuPS on myös varmistanut mitalisijan – ja on myös europaikkansa sinetöinyt Suomen Cupin mestaruuden myötä.

Suorasta eurocup-paikasta kamppailevat vielä FC Honka ja FC Haka. Kumpikaan ei voi pudota enää neljättä sijaa alemmas, joten toiselle on tiedossa suora paikka ensi kauden europeleihin ja toinen jatkaa suoraan Eurolopputurnauksen finaaleihin.

SJK ja FC Inter pelaavat varmuudella Eurolopputurnauksessa ja aloittavat pelit kotikentällään turnauksen avauskierroksella. Haastajasarjassa AC Oulu on varma ykkönen ja siten myös varmistanut eurolopputurnauspaikkansa. AC Oulu kohtaa Mestaruussarjassa kuudenneksi jäävän joukkueen, mutta SJK:n ja FC Interin keskinäinen järjestys voi vielä muuttua, joten vastustaja oululaisillakaan ei ole vielä tiedossa.

Viimeisestä Eurolopputurnauspaikasta kisaavat vielä VPS, IFK Mariehamn ja Ilves, joita Haastajasarjassa erottaa kolme pistettä ennen kahta viimeistä kierrosta.

Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarjojen viimeistä edelliset kierrokset pelataan tulevana viikonloppuna ja päätöskierrokset sunnuntaina 16.10. Eurolopputurnaus alkaa heti seuraavalla viikolla ja pelataan päätökseen lokakuun lopun aikana. Tarkempi otteluohjelma on tiedossa, kun Eurolopputurnausjoukkueet ovat selvillä.

Lisää uutisia