AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 6.10.2022

​Läpimurtokautta pelaava Tuomas Kaukua jatkaa SJK:ssa - "Maaleja pyritään tekemään jatkossakin"

​Läpimurtokautta pelaava Tuomas Kaukua jatkaa SJK:ssa - "Maaleja pyritään tekemään jatkossakin"

Tuomas Kaukua pelaa vahvaa kautta SJK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuusi maalia tällä kaudella tehnyt Tuomas Kaukua jatkaa SJK:ssa kaudet 2023 ja 2024. SJK on käyttänyt Kaukuan sopimuksessa olleen option.

Nyt 21-vuotias rovaniemeläinen tuli SJK-paitaan täksi kaudeksi ja johtaa yhdessä Jake Jervisin kanssa SJK:n sisäistä maalipörssiä. Kaukua on osa SJK:n nuorta nousevaa tähtikaartia, joiden varaan tulevaisuutta on hyvä rakentaa.

– On mukava jatkaa täällä seuraavat kaksi kautta. Mitä pitemmälle kausi on edennyt, sen paremmin on tullut Seinäjoki tutuksi ja olen sopeutunut täällä asumiseen. Tämän takia on nyt helppo jatkaa täällä seuraavat vuodet, sanoo Kaukua.

– Totta kai haluaa voittaa joukkueen kanssa jotain tulevaisuudessa, ja päästä pelaamaan lisää europelejä. Ja henkilökohtaisesti haluan pysyä kunnossa, jotta voin siten auttaa joukkuetta menestymään. Maaleja pyritään tekemään mahdollisimman paljon tulevaisuudessakin, pohtii Kaukua vielä lopuksi.

Laitapelaajana tai hyökkääjänä pelaava Kaukua tuli aluksi Seinäjoelle SJK Akatemiaan, mutta jo talven aikana näytti potentiaalia nousta mukaan edustusjoukkueeseen. Keväällä Kaukua pelasi kuitenkin vielä SJK Akatemiassa Ykkösessä, missä Kaukua ehti pelata kaksi ottelua. Kesäkuussa Kaukua oli jo SJK:n vakiomiehityksessä ja samalla syntyi debyyttimaali FC Interin verkkoon.

– Tämän kauden aikana olemme nähneet Kaukuassa kaiken sen, mitä haluamme nuorelta pelaajalta; nälkää kehittyä ja samalla kova halu todistaa osaamisensa, olla kentällä energinen, eikä pelätä virheitä. Hänellä on kaikki nämä, sekä niiden lisäksi myös muita erityisominaisuuksia, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

– Hän teki jo talvella nopeasti vaikutuksen, ja meni sen jälkeen läpi vaikean jakson, josta hän tuli takaisin mahtavasti, totutellen hieman uuteen pelipaikkaan itselleen. Eikä hän vain totutellut, vaan esiintyi uudella paikalla erittäin korkealla tasolla, tehden kovasti töitä ja maaleja joukkueen hyväksi. Olemme todella iloisia, että saamme tehdä töitä hänen kanssaan ja kehittää häntä entisestään kahden seuraavan kauden ajan, Gómez toteaa.

Kaikkiaan Tuomas Kaukua on nyt pelannut SJK:n paidassa eri kilpailuissa 28 ottelua ja tehnyt niissä 7 maalia. Aiemmin vain kasvattajaseuraansa RoPS:a edustanut Kaukua on nyt tehnyt eniten maaleja urallaan yhden kauden aikana.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia