AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 2.10.2022

"Valmentajan vaihdos on boostia pelaajille" - Inter valmis haastamaan HJK:n

"Valmentajan vaihdos on boostia pelaajille" - Inter valmis haastamaan HJK:n

Inter matkaa HJK:n vieraaksi sunnuntaina. (Kuva: Tara Jaakkola)

Veikkausliigaa pelataan nyt kovalla tahdilla, kun FC Inter kohtaa jo sunnuntaina HJK:n, vaikka edellisestä pelistä on kulunut vasta muutama päivä.

Helsinkiläisillä palautumisaika on päivän verran lyhyempi. Sarjakärki kohtasi torstaina nimittäin FC Hongan, ja tuo ottelu päättyi espoolaisten 3-1 -voittoon. Inter pelasi keskiviikkona Hakaa vastaan Turussa ja sai niskaansa maalin tappion. Keskikenttäpelaaja Matias Ojala summaa vielä tuon ottelun, mikä oli ensimmäinen Ramiro Muñozin alaisuudessa.

– Paljon parannettavaa jäi meillä. Jos jotain positiivista täytyy ottaa mukaan, niin toisella jaksolla meidän peli ei romahtanut, niin kuin kovin usein viime otteluissa. Valmentajan vaihtumisen myötä ollaan muutettu muutamia asioita esimerkiksi puolustamisessa, jonka seurauksena kaikkien roolit ja tehtävät ei ehkä vielä ollut aivan selvillä eri pelitilanteissa. Ojala sanoo.

- Tämän seurauksena Haka pääsi esimerkiksi liian usein kääntymään keskialueella ilman painetta ja pelaamaan pystypalloja laadukkaalle hyökkäyskolmikolle, joissa he ovat vaarallisia.

Ojalan mukaan harjoituksissa on ollut sellainen tekemisen meininki, että hyvät tulokset luulisi odottavan jo kulman takana.

– Hyvä pöhinä on ollut. Tuntuu, että valmentajan vaihdos on antanut jonkinlaista boostia pelaajille ja kaikki ovat virtaa täynnä treeneissä. Ollaan tehty aika merkittäviäkin muutoksia hyökkäys-ja puolustuspelaamiseen liittyen, joten paljon infoa on tullut pelaajille lyhyen ajan sisään.

- Pelejä tulee nyt kuitenkin sen verran tiheään tahtiin, ettei taktisten asioiden käymiseen jää kovinkaan paljon aikaa enää treenikentällä. Meillä oli tuo maajoukkuetauko aikaa käydä pelillisiä muutoksia läpi ja mielestäni käytimme sen ajan hyvin, Ojala toteaa.

HJK - FC Inter Bolt Arenalla sunnuntaina 2.10. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia