AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.39 // 27.9.2022

Ennakko: FC Lahti-VPS

Ennakko: FC Lahti-VPS

Kuva: APOLLO PHOTO

FC Lahti ja VPS ottavat keskiviikkona toisistaan mittaa Lahden stadionilla.

Kotijoukkue FC Lahti lähti maajoukkuetauolle allaan karu 6–0-vierastappio IFK Mariehamnille. Lahti oli ottelussa vielä ensimmäisen jakson mukana, mutta IFK hurjasteli toisella jaksolla viisi osumaa ja kasvatti eroaan lahtelaisiin jo yhdeksään pisteeseen.

Lahtelaisjoukkue sai latailla muutaman päivän akkujaan henkisesti ja fyysisesti raskaan paluumatkan jälkeen, kunnes lahtelaiset aloittivat valmistautumisen huomiseen peliin. Maajoukkueissa edukseen esiintyivät Eduards Emsis ja Onni Hänninen.

Lahti on sarjassa yhä karsijan paikalla ja eroa ensimmäisen säilyjän paikalla olevaan Ilvekseen on seitsemän pistettä. Matkaa alas päin on puolestaan yhdeksän pistettä. Karsinnan välttäminen vaatii pisteitä lahtelaisille keskiviikon syysillassa. Illan otteluun Lahti lähtee varmasti ilman pelikieltoista Juho Pirttijokea. Lisäksi sivussa on Samuel Pasanen. Maajoukkueissa olleet pelaajat ovat palanneet jo Lahteen ja matkustamisesta ja fyysisestä rasituksesta huolimatta pelaajat ovat valmennusjohdon käytettävissä.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila korostaa, että jaossa on taas erittäin tärkeitä pisteitä.

– Edellisen ottelun tulos oli raskas, kuten myös paluumatka oli henkisesti raskas. Saimme muutaman päivän latautua henkisesti ja fyysisesti, kunnes aloitimme valmistautumisen seuraavaan. Meidän pitää ehdottomasti pestä huomenna kasvomme. Meidän on tehtävä töitä paljon ja muistaa tehdä se kollektiivisesti. Huomenna on taas isot pisteet jaossa. Voitimme heidät jokin aika sitten, joten ei se tieto ainakaan hallaa tee. Siitä saamme hyviä aineksia ja se on hyvä referenssi. Tämä on kuitenkin taas uusi peli, Mannila kertoo seuransa verkkosivuilla.

VPS puolestaan aloitti Veikkausliigan Haastajasarjan vahvasti, kun joukkue kukisti Ilveksen vieraissa numeroin 2–3. Ottelun tähtipelaajina toimivat kaksi maalia viimeistellyt Kalle Multanen ja kaikkia maaleja alustamassa ollut Tete Yengi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen kertaan. Hieman normaalista poikkeavasti molemmat ottelut on pelattu VPS:n kotona Hietalahdessa. Ensimmäinen ottelu oli paperilla FC Lahden kotiottelu, mutta peli pelattiin silti Vaasassa, sillä Lahdesta ei löytynyt pelikuntoista kenttää. VPS otti kaiken hyödyn tästä yllättävästä kotiedusta ja huristeli 0–5 "vierasvoittoon". Toinen keskinäinen ottelu pelattiin elokuun loppupuolella ja tällöin FC Lahti oli tapahtumarikkaan ottelun jälkeen vahvempi numeroin 2-3.

Historian saatossa FC Lahti ja VPS ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 51 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 25. Vepsulla voittoja on kasassa 14. Maaleja Lahti on iskenyt 73, VPS puolestaan 54. Vepsu on voittanut viimeksi Lahdessa kaudella 2013, joten lahtelaisilla on mahdollisuus pieneen henkiseen yliotteeseen.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Mynttinen Simo
4.ET Roth Matti


FC Lahti - VPS Lahden stadionilla keskiviikkona 28.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, VPS:n verkkosivut
Lisää uutisia