AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 16.9.2022

Mestaruus- ja Haastajasarja käyntiin sunnuntaina - Suomen Cupin finaali lauantaina

Mestaruus- ja Haastajasarja käyntiin sunnuntaina - Suomen Cupin finaali lauantaina

KuPS ja Inter ratkovat Suomen Cupin mestaruuden. (Kuva: Juha Leskinen)

Veikkausliigan kauden 2022 runkosarja saatiin päätökseen sunnuntaina 11.9. ja sekä Mestaruus- että Haastajasarja käynnistyvät sunnuntaina 18.9.

Haastajasarjassa pelataan sunnuntaina täysi kierros. Sen sijaan Mestaruussarja käynnistyy yhdellä ottelulla johtuen lauantaina 17.9. pelattavasta Suomen Cupin finaalista KuPS – FC Inter. KuPS:n ja Interin Mestaruussarjan avauskierroksen ottelut pelataan tämän takia vasta lokakuun ensimmäisellä viikolla.

Mestaruus- ja Haastajasarjojen ohjelmat julkaistiin maanantaina. Avauskierroksen jälkeen ottelut jatkuvat FIFA-päivien jälkeen keskiviikkona 28.9. ja sen jälkeen pelataan tiiviillä tahdilla siten, että mestari on selvillä viimeistään sunnuntaina 16.10.

- Otteluohjelma sekä Mestaruus- että Haastajasarjaan rakentui sikäli automaattisesti, että ottelut kierroksille 23-27 määräytyvät jo ennen kautta vahvistetun kaavion mukaisesti. Ottelupäivien osalta vaihtoehtoja ei sen sijaan juurikaan ole ja haasteen tuo tänä vuonna tähän kohtaan osuvat FIFA-päivät eli maaottelut sekä toisaalta Suomen Cupin finalistien otteluiden sovittaminen vielä lokakuulle, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoo.

- Lisämausteen – ehdottoman positiivisen sellaisen – tuovat vielä HJK:n Eurooppa-liigan ottelut. Koska HJK pelaa eurocupeja torstaisin, Veikkausliigan ottelut päätöskierroksilla sijoittuvat pääsääntöisesti sunnuntaille.

Mestaruus- ja Haastajasarjojen pelaamisen jälkeen pelataan vielä Eurolopputurnaus, jossa ratkaistaan yksi paikka kauden 2023-24 UEFA:n Konferenssiliigan karsinnoissa.

- Kausi päättyy loka-marraskuun vaihteessa ja jotta Eurolopputurnauksen pelaamiselle jää aikaa, ei Mestaruus- ja Haastajasarjan päätöskierroksia voida venyttää pidemmälle kuin nyt on tehty. Lisäksi niiden jälkeen pelataan vielä myös Veikkausliigan karsinta, Marjamaa muistuttaa.

Ottelukohtaiset ennakot löytyvät tuttuun tapaan otteluita edeltävänä iltana etusivun otteluvalikon kautta. Samaan valikkoon päivittyvät myös raportit otteluiden jälkeen.

Veikkausliiga ja Suomen Cup viikonloppuna:

Lauantai 17.9.
Suomen Cupin finaali
16.00 KuPS – FC Inter, Olympiastadion - pääsyliput

Sunnuntai 18.9.
Mestaruussarja
18.30 HJK – SJK, Bolt Arena - pääsyliput
Haastajasarja
16.00 Ilves – VPS, Ratinan Stadion - pääsyliput
17.00 AC Oulu – HIFK, Raatin Stadion - pääsyliput
18.30 IFK Mariehamn – FC Lahti, Wiklöf Holding Arena - pääsyliput

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia