AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.35 // 3.9.2022

"Seiskasijasta haluamme pelata loppukaudella" - Kallio tyytyväinen Ilveksen pisteeseen Kuopiosta

"Seiskasijasta haluamme pelata loppukaudella" - Kallio tyytyväinen Ilveksen pisteeseen Kuopiosta

Ilves haki arvokkaan pisteen KuPS:lta. (Kuva: Juha Leskinen)

Suomen cupin finaaliin tiensä raivannut ja Veikkausliigaa johtava Kuopion Palloseura oli melko aseeton lauantai-iltana, kun Ilves vieraili Mölymäellä.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio uudisti kokoonpanoa reilulla kädellä ja asetteli miehistönsä tiukkaan puolustusmuotoon tuloksena 0-0-tasapeli. Tasapelipiste on mainio tuliainen vaikeasta vierasreissusta.

Kallio koki, että asetettu tavoite saavutettiin. Seitsemän muutosta edellisestä Haka-pelistä tuntui herättelevän joukkuetta.

– Kuten ennen peliä mainitsin, niin nyt oli oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella tilanne, jossa oli lähes koko joukkue käytettävissä. Jokainen pelaaja oli myös harjoituksissa hyvä tällä viikolla. Kokoonpanoa oli vaikea valita, mutta päädyimme tähän pelisuunnitelmaan sen perusteella, että puolustamme tiiviisti.

– Samalla tavoitteena oli päästä nopeasti eteenpäin. Siinä vähän jäimme jalkoihin. Se oli KuPS:n hyvyyttä, he liikuttivat pallo nopeasti ja pakottivat meidät alemmas, kuin mitä olisimme halunneet, Kallio analysoi.

Ikävän päävamman saanut Eetu Huuhtanen sai vastuuta avauksen paikan arvoisesti toista kertaa tällä kaudella, mutta valitettavasti hän joutui jättämään kentän.

– Eetu joutui sairaalaan paikattavaksi ja kontrolliin. Hän on kuitenkin ihan tolpillaan, että ei siinä pitäisi olla pahasti käynyt. Lähdemme häntä nyt hakemaan, myöhemmin tiedämme tilanteen tarkemmin, Kallio kertoo.

Mestaruustaistelu sai jälleen uuden käänteen, kun KuPS ei päässyt kolmen pisteen karkumatkalle HJK:sta. Ilves jää alempaan loppusarjaan, mutta eurocup-paikka on yhä mahdollinen.

– Olemme tyytyväisempiä pisteeseen kuin kotijoukkue. Nollapeli oli meillä tavoitteena, ja sitä kautta oli mahdollisuudet taistella pisteistä. Muutama hyökkäystilannekin luotiin. Oman pään pitäminen puhtaana antaa sauman taistella voitosta jopa kärkiporukoita vastaan.

– Seiskasijasta haluamme pelata loppukaudella. Kahdeksaskin sija voi riittää europaikasta karsimiseen, se nyt vielä riippuu cupin finaalin tuloksestakin. Joka tapauksessa peli kerrallaan mennään, ja tämän päivän tulos antaa uskoa, että voimme taistella tasaväkisesti kovia joukkueita vastaan.

Lisää uutisia