AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 27.8.2022

"Saimme palkintomme loistavalla päätöksellä" - voitto Interistä maistui Valakarille

"Saimme palkintomme loistavalla päätöksellä" - voitto Interistä maistui Valakarille

Pisteet maistuivat makeilta Simo Valakarille. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura kaivoi todella tärkeän voiton Veikkausliigassa, kun se kaatoi vieraskentällä Turussa FC Interin maalein 1-2 (1-0).

KuPS nousi ottelussa tappiotilanteesta voittoon, kun joukkueen kapteeni Henri Toivomäki iski lisäajan neljännellä minuutilla ottelun voittomaalin.

Tunnelmat KuPS-leirissä olivat pelin jälkeen syystäkin korkealla. KuPS:n edellisestä Veikkausliigan vierasvoitosta oli vierähtänyt jo yli kolme kuukautta ja vaikeuksien keskeltä voittoon nouseminen antoi kuopiolaisille roiman annoksen itseluottamusta kauden ratkaisuhetkille.

- Erittäin tärkeä voitto ja iso kiitos pelaajillemme siitä, kuinka he pelasivat tänään loppuun asti. 1. puoliaika oli molemmilta joukkueilta aika tunnustelevaa ja kokonaisuudessaan tasaista. Vaikka Inter onnistuikin tekemään johtomaalin, olimme luottavaisia siitä, että nousemme vielä pisteille, pyöritteli KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari.

Peli alkoi kääntyä KuPS:n eduksi Interin Rodrigo Arcieron toisen keltaisen kortin jälkeen, mutta pisteistä kamppailtiin viime minuuttiin saakka.

- Tauolla oli rauhallinen olo. Tiesimme, että meidän täytyy terävöittää tiettyjä asioita pelaamisessamme – saada syöttöjen viimeinen laatu ja liikkeet linjan taakse kuntoon. Punainen kortti muuttaa aina pelin dynamiikkaa, mutta ylivoimalla pelaaminenkaan ei ole helppoa, kun vastustaja pyrkii vain puolustamaan.

- Jahtasimme voittoa maltilla loppuun asti ja saimme palkintomme loistavalla päätöksellä vaikeasta vierasottelusta, Valakari totesi.

Lisää uutisia