AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 27.8.2022

"Itseluottamus korkealla ja saatiin ratkaistua peli" - Tainio hehkutti Hakan voittoa

"Itseluottamus korkealla ja saatiin ratkaistua peli" - Tainio hehkutti Hakan voittoa

"Teme" iloitsi voitosta vahvan kamppailun jälkeen. (Kuva: Juha Tamminen)

Ottelun alku oli valkopaidoilta heikko. Pelinrakentelu ontui ja harvat, lupaavalta näyttäneet hyökkäykset jäivät lopulta vain laihoiksi yrityksiksi.

– Me aloitettiin jotenkin todella vaisusti tämä peli. Ja useasti tällä kaudella se vastustajan johtomaali on ollut meille sellainen herätys ja vähän se tänäänkin sitä tarvitsi, Haka-luotsi Teemu Tainio myönsi ottelun jälkeen.

Ilves menikin ottelussa johtoon, mutta Haka tuli nopeasti tasoihin.

– Tasaisissa merkeissä mentiin ja sitten saatiin erikoistilannemaali. Me ollaan niitä nyt viime aikoina harjoiteltu ihan hemmetisti. Meillä on kuitenkin isokokoinen joukkue ja tänään tuli onnistuminen niistä, Tainio taustoitti tasoitusosumaa.

Tasoituksen jälkeen peli pysyi toiselle jaksolle asti maalittomana. Hakan valmennus teki 66. minuutilla triplavaihdon, kun Janne-Pekka Laine, Stavros Zarokostas ja Henri Malundama korvasivat Tino Purmeen, Jude Arthurin, sekä Elias Mastokankaan.

– Saatiin tuoreita jalkoja ja jälleen kerran vaihtomiehet isossa roolissa, kun käännettiin peli meille. Se on kyllä ollut meille iso, iso rikkaus tässä viimeisissä peleissä, Tainio hehkutti penkiltä löytyviä ratkaisijoita.

Haka pääsi Zarokostasin maalilla johtoon, mutta Ilves kampesi vielä tasoihin. Ratkaisu nähtiin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Pallo kimpoili Ilveksen boksissa ja maalintekoa pääsivät ensin koittamaan Oliver Whyte sekä Zarokostas. Lopulta Veikkausliigan maalipörssin kärki Lee Erwin oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tuikkasi kauden 12. maalinsa lähietäisyydeltä verkkoihin.

– Viimeinen maali kuvastaa hyvin, kun me runnottiin se pallo väkisin sinne. Meillä on tällä hetkellä itseluottamus korkealla ja henkinen kapasiteetti hyvä, niin saatiin ratkaistua se, Tainio summasi lopuksi voiton avaimia.

Lisää uutisia