AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.34 // 24.8.2022

"Ensin SJK:n edustukseen ja sieltä ulkomaille" - Eemeli Honkalan tavoitteet korkealla

"Ensin SJK:n edustukseen ja sieltä ulkomaille" - Eemeli Honkalan tavoitteet korkealla

Kuva: SJK

Keskushyökkääjä Eemeli Honkola on SJK:n nuoria lupauksia, jolla on tilillään jo myös yksi ottelu Veikkausliigassa.

17-vuotias Honkola on pelannut koko uransa SJK:ssa ja noussut ikäluokka ikäluokalta kolkuttelemaan nyt jo edustusjoukkueen portteja. SJK:n U17-joukkueen Honkolalla on jo jalka oven välissä kovemmissakin koitoksissa.

– Osan viikon treeneistä olen päässyt miesten edustuksen tai akatemian mukaan. Sain onnekseni pelata myös yhdessä liigaottelussa tällä kaudella, mikä oli hieno kokemus, Honkola kertoo Seinäjoen Sanomille.

Poikien maajoukkuerinkiin kuuluvanHonkolan päätähtäin kuluvalla kaudella on vielä taistella B-poikien Suomen mestaruudesta SJK:n kanssa, mutta tavoitteet jatkossa ovat pitkällä.

- Haluan edetä ensin SJK:n edustuksen pelaajaksi ja sieltä sitten ulkomaille pelaamaan. Lempijoukkueeni on Manchester United, mutta katsotaan sitä sitten, mihin joukkueeseen päädyn, Honkola naurahtaa.

Kuortaneen urheilulukiota käyvällä Honkolalla kertyy matkaa Kuortaneelta Seinäjoelle ja takaisin useita kertoja viikossa, joten vapaa-ajan ongelmia ei ole. Vapaan viettoonkin on kesällä jäänyt kuitenkin aikaa ja tämä on Honkolan mukaan tärkeää.

– Tässä on kyse tasapainosta ja motivaatiosta, sillä jalkapallo on elämäntapa. Pelaaminen ei saa tuntua pakkopullalta, minkä vuoksi vapaapäiviäkin tarvitaan. Silloin tykkään viettää aikaa ystävien kanssa tai seurata urheilua, Honkola sanoo.

– Ei minulla vielä ole tullut mitään ongelmia jaksamisen kanssa, sillä tykkään treenata. Ja kyllähän se voittaminen motivoi eteenpäin, nuorukainen naurahtaa.

Lähde: Seinäjoen Sanomat
Lisää uutisia