AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.33 // 21.8.2022

"Erittäin eheä suoritus ja kokonaisuus" - Toni Kallio kiitteli Ilveksen esitystä

"Erittäin eheä suoritus ja kokonaisuus" - Toni Kallio kiitteli Ilveksen esitystä

"Köpi" oli saanut kovan latauksen Ilvekseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves palasi voittojen tielle komeasti hakemalla sunnuntaina tärkeässä ottelussa IFK Mariehamnista voiton peräti maalein 1-5.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio antoi kehut joukkueelle rohkeasta pelitavasta ja maalinteon kliinisyydestä.

– On hyvä, että onnistuimme heti alussa maalin muodossa. Meillä oli hyvin selkeä sapluuna tähän otteluun, halusimme kontrolloida tempoa ja mennä nopeasti eteenpäin. Oli tulostaululla mikä lukema vain, niin meidän mentaliteettimme oli, että haluamme tehdä maalin, Kallio kuvailee.

– Nopeat kaksi maalia tietysti muuttivat vähän pelin kuvaa, mutta tämä oli erittäin eheä suoritus ja kokonaisuus. Erityisen tyytyväinen olen siihen, miten reagoimme Maarianhaminan kavennusmaaliin. Tällä kaudella meillä on ollut ongelmia päästä tuollaisten vastoinkäymisten yli. Tänään takaisku ei lamauttanut meitä, vaan jatkoimme rohkeasti.

Onnistujia oli laajalla rintamalla. Uusi hankinta Najeeb Yakubu pääsi heti tositoimiin. Myös Yusif Moussa teki pitkästä aikaa paluun kokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä.

– Yakubu näytti olevansa pelimies. Tiesimme, että hän ei ole vielä 90 minuutin kunnossa. Vaihto oli tulossa joka tapauksessa, ja kun pohkeet vielä kramppasivat, niin piti reagoida nopeasti, Kallio valottaa.

– Vähän sama tilanne myös Yusifin kanssa, että edellisestä pelistä on kulunut pitkä aika. Hänelle tuli puujalkaa myös. Olimme valmistautuneet hyvin ja vaihdosta tulleet Tuure Siira ja Emmanuel Patut hoitivat oman ruutunsa erinomaisesti.

Lisää uutisia