AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.32 // 13.8.2022

"Iso henkinen lukko on päällä" - Kallio pettyi Ilveksen esitykseen

"Iso henkinen lukko on päällä" - Kallio pettyi Ilveksen esitykseen

"Köpi" harmittelee Ilveksen pelin takkuamista. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves joutui taipumaan lauantaina kotonaan FC Hongalle selvin numeroin pelattuaan koko toisen jakson alivoimaisena.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio ei peitellyt pettymystään 0-4-tulokseen. Kuudes voitoton ottelu putkeen kertoo omaa kieltään.

– Iso henkinen lukko on päällä. Se näkyy epävarmana pelaamisena ja sitä kautta alussakin tuli muutama virhe, jotka maksoivat omaan päähän. Huonosti pomppii pallokin nyt, kaksi pilkkua blokatuista laukauksista, jotka osuivat käteen. Tällä hetkellä on vaikea hetki menossa, Kallio manaa.

Ilves ei ollut tänään niin ärhäkkänä kuin yleensä ottelun alkuhetkillä. Taktiikan muutos ei kuitenkaan tuonut toivottua vaikutusta.

– Meillä on ollut pelisuunnitelma, jossa on pyritty prässäämään ylhäältä. Se on fyysisesti vaativaa. Nyt meillä oli toisenlainen lähtökohta, jossa pidetään oma paketti tiiviinä ja tehdään puolustustyö vaikka sitten matalassa blokissa. Koetimme löytää pelin sisältä hetkiä, joissa voi prässätä aggresiivisemmin.

– Varsinkin niissä hetkissä, kun voitamme pallon, näkyy henkinen lukko. Ei löydetä oikeita ratkaisuja, vaikka paperilla ja treenikentällä tiedetään mitä tehdään. Pallo polttaa ja ollaan epävarmoja. Sitten kun tulee alkuun muutama helppo pallonmenetys, niin vaikutus kertaantuu, Kallio kuvailee.

Lisää uutisia