vko.30 // 31.7.2022

Tainio iloitsi sarjakärjen kaatumisesta - "Kyllä me ollaan hemmetin tyytyväisiä!"

"Masto" on iskenyt ensi kertaa Haka-paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka nousi Veikkausliigan neljänneksi, kun se kaatoi sunnuntai -päivän Musariottelussa Kuopion Palloseuran upeasti 2-1 2836 katsojan edessä

Jos kenttätapahtumat eivät alussa vielä sytyttäneet yleisöä, niin puolisen tuntia kestänyt rankkasade ainakin piti yleisön hereillä. Vesi muutti myös pelin luonnetta, sillä kentän pinta oli ajoittain veden peitossa, eikä kummankaan joukkueen pelinrakentelu ainakaan helpottunut siitä.

– Suomen kesä näytti parhaat puolensa ekalla puoliajalla ja se oli vähän raskasta kaikille, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio virnuili.

Toiselle jaksolle aurinko tuli taas esiin ja paistoi etenkin Hakalle, jonka riveissä ensi kertaa pelannut Elias Mastokangas iski kaksi osumaa.

– Unelmadebyytti, kaksi maalia. En tiedä mitä Interissä mietitään tällä hetkellä, mutta me ollaan ainakin tyytyväisiä, Tainio myhäili.

Vierasjoukkue laittoi pelin lopun vielä jännäksi, sillä KuPS onnistui kaventamaan kymmenisen minuuttia ennen loppua. Kulmapotku jatkettiin etutolpalta kohti taka-aluetta ja vauhdilla tilanteeseen noussut laitapuolustaja Daniel Carillo käytännössä juoksi pallon päällään maaliin.

Sama mies oli lähellä tuoda kuopiolaiset tasoihin ottelun viimeisellä minuutilla, mutta tällä kertaa laukaus osui tolppaan. Tuo tilanne jäi myös ottelun viimeiseksi, sillä päätuomari Antti Munukka vihelsi pelin päättyneeksi, kun Aatu Hakala sai pallon asetelluksi maalipotkua varten.

– Kyllä me ollaan hemmetin tyytyväisiä! Tiedostetaan, että voitettiin loistava joukkue, Tainio jakoi tunnustusta myös vastustajalle äärimmäisen makealta maistuneen voiton jälkeen.