AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 22.7.2022

Tobias Fagerström ja FC Inter sopimukseen – ”Antaa valmennukselle paljon vaihtoehtoja”

Tobias Fagerström ja FC Inter sopimukseen – ”Antaa valmennukselle paljon vaihtoehtoja”

FC Inter vahvisti joukkuettaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on tehnyt pelaajasopimuksen Tobias Fagerströmin kanssa. 22-vuotiaan suomalaishyökkääjän sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Fagerström on pelannut muutaman viime vuoden ajan Saksassa. Ensimmäinen siirto perinteiseen futismaahan tapahtui kesällä 2016, kun hän liittyi HSV:n organisaatioon BK-46:sta. Usean HSV-kauden jälkeen hän siirtyi Teutonia Ottensenin paitaan, jossa Fagerströmin pelit menivät pipariksi loukkaantumisten vuoksi.

Nuori kärkimies on kolunnut Suomen eri nuorisomaajoukkueita läpi. Parhaiten hänet muistetaan kenties siitä, että hän kuului kesän 2018 alle 19-vuotiaiden EM-kotikisojen miehistöön.

– Tällä hetkellä lihakset ja koko kroppa tuntuvat hyvältä. Kyllä mä uskon, että voin pelata. Se kipinä kentälle on taas tullut takaisin. Saa nähdä, mitä valmentajat päättää, Fagerström pyörittelee Interin sivuilla.

Tavoitteiden suhteen lähdetään rauhallisesti liikkeelle.

– Ainakin se debyytti nyt ensiksi ja sitten haluan auttaa joukkuetta voittamaan pelejä. Totta kai maalit ja syöttöpisteet ovat kivoja juttuja siihen plussana, hyökkääjä toteaa.

Päävalmentaja Miguel Grau kertoo, että Fagerströmiä testattiin reilun parin viikon ajan. Onnistunut testi johti molempia osapuolia miellyttävään sopimukseen.

– Hän on kärkipelaaja, mutta pystyy pelaamaan myös muilla hyökkäyksen pelipaikoilla. Hän on todella dynaaminen pelaaja ja antaa valmennukselle paljon vaihtoehtoja. Nyt hänen tarvitsee parantaa kuntoaan, johon hän saa aikaa. Loukkaantumiset ovat pitäneet hänet sivussa pitkään, joten hän tarvitsee enemmän aikaa kuin toiset. Tällä hetkellä Tobias on mukana normaalisti harjoituksissa, Grau kertoo.

FC Interin kausi jatkuu maanantaina, kun turkulaiset isännöivät FC Honkaa. Ottelu alkaa kello 18.00.

Lisää uutisia