AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 18.7.2022

"HJK sytytti tässä vaiheessa eniten" - Paulus Arajuuri odottaa jo tositoimiin pääsyä

"HJK sytytti tässä vaiheessa eniten" - Paulus Arajuuri odottaa jo tositoimiin pääsyä

"Paukku" Huuhkajien kipparina viime kesän EM-lopputurnauksessa. (Kuva: Juha Tamminen)

Paulus Arajuuri on allekirjoittanut loppuvuoden mittaisen sopimuksen HJK:n kanssa. Keskuspuolustaja siirtyy HJK:hon vapaana agenttina ja on jo aloittanut harjoittelun joukkueen kanssa viime viikolla.

Arajuuri pelasi edellisessä seurassaan kyproslaisessa Anorthosis Famagustassa viimeksi toukokuun lopulla. Hän on HJK-valmennuksen käytettävissä saman tien niin tulevissa europelikarsinnoissa kuin Veikkausliigassakin, mutta Arajuuri pitää yhteisesti sovitun lyhyen "pre-seasonin" eli tiiviin harjoitusrupeaman ollakseen täydessä iskussa ennen hyppäämistään tosipeleihin.

– "Paukku" on loistava vahvistus erityisesti nyt, kun ottelutahti tiivistyy ja pelit kovenevat. Hän on fyysisesti erittäin vahva, hyvä boksipelaaja ja erinomainen puolustusominaisuuksiltaan – etenkin kaksinkamppailuissa ja laukausten blokkaajana. Pauluksella on rutiinia kovista peleistä, urheilujohtaja Miika Takkula perustelee hankintaa.

Hymyilevä jättiläinen pelasi viime kaudella Konferenssiliigan lohkovaiheen kuudessa ottelussa yhtä puoliaikaa vaille täydet minuutit Anorthosiksen paidassa. Viime talvena päättyneellä A-maajoukkueurallaan Arajuuri luuti puolustuksessa kaikkiaan 58 kertaa ollen yksi Huuhkajien viime vuosikymmenen lopun nousun avainpelaajia.

– Itselleni merkitsee paljon myös se, että Pauluksella oli pöydällään tarjouksia ulkomailta, mutta hän halusi tulla juuri HJK:hon koska koki projektimme, tavoitteemme ja meillä pelaamisen merkityksellisenä.

193-senttinen Arajuuri saa HJK:ssa selkäänsä maajoukkueestakin tutun pelinumeron 2. Toppari viesti HJK:lle jo keväällä kiinnostustaan liittyä joukkueeseen, ja siirtoikkunan avauduttua siirrosta tuli totta.

– Tosi siistiä olla täällä! Asiat ovat edenneet nopeasti. Olen seurannut tarkasti HJK:n eurotaivalta. Saatiin viime kierrokselta iso voitto, ja nyt on tosi hienoja pelejä edessä. Olen tosi kiitollinen, että saan olla projektissa mukana, ja toivottavasti pystyn omalla tekemiselläni auttamaan joukkuetta. Kaikkeni tulen ainakin antamaan, Arajuuri lupaa.

– HJK tuntui haasteelta, joka tässä vaiheessa sytytti eniten. Tämä on ikään kuin kotiinpaluu. Kokonaispaketti tuntui niin hyvältä, että tämä oli helppo valinta.

Lisää uutisia