AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 16.7.2022

​Leo Anderssonilla unelmadebyytti IFK Mariehamnissa – "Tämä on iso askel"

​Leo Anderssonilla unelmadebyytti IFK Mariehamnissa – "Tämä on iso askel"

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamnin paidassa nähtiin edelliskierroksella myös Veikkausliigadebytantti, kun Leo Andersson tuli kentälle vaihdosta VPS:aa vastaan.

Andersson vaihdettiin kentälle vasta loppuminuuteilla, mutta nousi näkyvästi esille jatkettuaan päällä pallon Joakim Latoselle, joka sinetöi Grönvittin voiton 1-3-maalillaan.

- Sillä hetkellä en oikein tajunnut, että olin ollut sillä tavalla maalissa mukana. Olen vain iloinen, kun voin auttaa joukkuetta voittamaan. Toki se on plussa sikäli, että pääsee mukaan vaikuttamaan ja tekemään hyvän debyytin, Andersson sanoi Ålandstidningenille.

18-vuotiaalle Anderssonille ensimmäinen Veikkausliigaottelu oli merkittävä askel uralla.

- Sitä unelmoi pelaavansa jonain päivänä suurilla areenoilla Euroopassa ja on iso askel sitä kohti, kun saa peliaikaa kotimaisessa liigassa. Kun nyt pääsin kentälle, kaikki nämä ajatukset kuitenkin katosivat ja keskittyminen oli vain ottelussa.

Andersson on IFK Mariehamnissa tällä kaudella ns. nuorisosopimuksella, mutta täysi sopimus on ehdottomasti tähtäimessä.

- Tietysti haluan päästä ykkösjoukkueen mukaan niin paljon kuin mahdollista. Haluan päästä näyttämään ja ehkä pystyn antamaan "Ahnalle" [päävalmentaja Daniel Norrmén] ja Peter Mattssonille mahdollisuuden tarjota ykkösjoukkuesopimusta ensi kaudeksi, Andersson sanoo.

IFK Mariehamn-HIFK Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 16.7. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia