AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 15.7.2022

Serge Atakayi siirtyy Irlannin pääsarjaan

Serge Atakayi siirtyy Irlannin pääsarjaan

Serge Atakayin ura jatkuu Irlannissa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK ja Irlannin pääsarjaseura St.Patrick's Athletic FC ovat sopineet pelaajasiirrosta koskien SJK:n laitapelaaja Serge Atakayita. 23-vuotias Atakayi siirtyy pysyvällä siirrolla Irlantiin ja SJK siirtokorvauksen.

Atakayi on vapaa edustamaan dublinilaista St.Patrick'sia välittömästi.

– Olen tosi kiitollinen ajastani SJK:ssa. Pääsin kehittymään ja kasvamaan ihmisenä sekä pelaajana SJK:n riveissä. On tullut unohtumattomia muistoja myös, kiittelee Atakayi SJK:n verkkosivuilla.

– Vaikka Irlantiin siirto tuli äkkiä, lähden silti valmiina ja hyvällä fiiliksellä pelaamaan, Atakayi jatkaa.

Kongon Kinshasassa syntynyt, mutta suomalaistunut Serge Atakayi siirtyi ensimmäisen kerran SJK-paitaan kaudella 2019 lainasopimuksella Skotlannin suurseura Glasgow Rangersista. Laina päättyi kesäkuussa, mutta SJK kiinnitti Atakayin pysyvästi tammikuussa 2020.

SJK:ssa pelaamilla neljällä kaudella Atakayi on pelannut yhteensä 51 ottelussa ja onnistunut niissä maalinteossa kahdesti. Atakayi on myös antanut 7 maaliin johtanutta syöttöä. Pelimäärä on suurin Atakayin uralla missään seurassa. Kuluvalla kaudella Atakayi on pelannut yhdeksässä SJK:n Veikkausliigan ottelussa. Atakayi on myös edustanut Suomea U21-maajoukkueessa.

Atakayi on jo mukana Irlannin liigan ottelussa perjantaina 15.7. kun St.Patrick's kohtaa Dundalk FC:n.

Lisää uutisia