AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 13.7.2022

SJK valmis FC Floran antamaan haasteeseen: "Olemme juuri nyt erittäin hyvässä iskussa"

SJK valmis FC Floran antamaan haasteeseen: "Olemme juuri nyt erittäin hyvässä iskussa"

Joaquin Gómez uhkuu itseluottamusta. (Kuva: Juha Tamminen)

UEFA Europe Conference League 1.kierroksen 2. osaottelu SJK – FC Flora Tallinn pelataan torstaina 14.7. kello 19 Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

Ottelupari on tällä hetkellä tauolla ensimmäisen osan jälkeen, jonka FC Flora voitti Tallinnassa niukasti 1-0. Siten kaikki on avoimena, kun tullaan tauolta toiseen osaan Seinäjoelle.

SJK tarvitsee vähintään maalin voiton 90 minuutin aikana, jotta peli menisi 2×15 min jatko-otteluun sekä tarvittaessa rangaistuspotkuille. Kahden maalin voitolla SJK etenee jatkoon. Floralle pelistä riittää tasapeli tai voitto.

– Olemme juuri nyt erittäin hyvässä iskussa ja hyvällä itseluottamuksella matkassa ja pyrimme jatkamaan sillä tämän viikon yli. Olemme esiintyneet vahvasti, ja erityisesti viime sunnuntain voitto auttoi meitä paljon ja voimme jatkaa siitä mihin siinä ottelussa jäimme. Torstaina lähdemme siitä, että teemme tarvittavat maalit ja otamme voiton, jolla etenemme jatkoon, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez seuransa verkkosivuilla.

Yksi SJK:n itseluottamuksen paluun takuita on ollut Jake Jervisin paluu loukkaantumisten jälkeen takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Jervis iski maalin Honkaa vastaan tultuaan vaihdosta tauolla sisään ja kokenut englantilainen tuo omalla tekemisellä ja tahdonvoimalla ryhtiä koko joukkueeseen. Samalla SJK:n nuoret ovat ottaneet isoa roolia. Daniel Håkans, Nooa Laine, Pyry Hannola, Kingsley Ofori ja voittomaalin Honkaa vastaan puskenut Matias Vainionpää ovat kaikki esiintyneet edukseen.

– Tällä hetkellä ei tarvitse pelaajien kanssa miettiä myöskään loukkaantumisia, vaan sitä, että kuka on juuri sinä päivänä parhaassa iskussa, kun pelaamme. Parhaassa iskussa niin henkisesti, taktisesti kuin fyysisestikin. Näin toimimme jo näissä kahdessa aiemmassa pelissä, ja se toimi hienosti sunnuntaina, kuten kaikki näki. Valitsemme jälleen parhaan mahdollisen kokoonpanon, ja meillä on hyvä pelaajaryhmä mistä valita. Hyviä vaihtoehtoja on useita. Ja fysiikkaosastomme pitää huolta, että he ovat kaikki parhaassa iskussa myös, miettii Gómez.

– Toivomme tietenkin, että saamme paljon kannattajiamme peliin, sillä haluamme, että OmaSp Stadionista tulee Floralle kunnon hornankattila. Se auttaa meitä ja tekee heidän pelaamisestaan vaikeaa. Siksi on erittäin tärkeää, että saamme ääntä stadionille lisää. Ei vain uskollisimmilta kannattajiltamme, jotka ovat siellä aina, vaan ihan kaikilta paikalle tulevilta. Kenties kaikki voi tuoda mukaan kavereitaan auttamaan, ja saamaan lisää meteliä stadionille sekä auttamaan meitä. Siten pystymme jatkamaan siitä mihin jäimme sunnuntaina ja pystymme saavuttamaan jotain todella kaunista. Siten pystymme etenemään jatkoon tästä otteluparista, tuumaa Gómez.

Kukaan pelaajista ei ole loukkaantuneena, ja ainoa varmuudella vielä sivussa oleva pelaaja on uutena mukaan liittynyt puolustaja Bradley Diallo, joka saa pelata ensimmäisen kerran SJK-paidassa aikaisintaan sunnuntaina Ilvestä vastaan. Akatemista SJK:n euroryhmään on rekisteröity maalivahti Tuomas Pöyhönen, puolustaja Tuomas Koivisto sekä keskikenttäpelaaja Valentín Gasc, joka teki juuri debyyttinsä Veikkausliigassa ja SJK:n edustusjoukkueessa sunnuntaina Honkaa vastaan.

Lisää uutisia