AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2022

"Lähdin hakemaan isoa roolia ja siitä olen nauttinut" - Elmo Henriksson viihtyy IFK Mariehamnissa

"Lähdin hakemaan isoa roolia ja siitä olen nauttinut" - Elmo Henriksson viihtyy IFK Mariehamnissa

Elmo Henriksson on ottanut ison roolin "Grönvittissä". (Kuva: Juha Tamminen)

Elmo Henriksson on ottanut paikan IFK Mariehamnin tolppien välissä ja pelannut vahvan alkukauden.

Viime kaudella 24 ottelussa HJK Klubi 04:n maalilla esiintynyt Henriksson pelasi tilastojen valossa yhden viime vuosien parhaista nuorten maalivahtien pelaamista kausista Ykkösessä.

Henriksson on jatkanut tällä kaudella Veikkausliigassa siitä mihin Ykkösessä jäi. Lainamies on ollut yksi Veikkausliigan vakuuttavimmista maalivahdeista alkukaudella. Vaikka IFK Mariehamn on viettänyt suurimman osan kaudesta sarjataulukon pohjilla, saarelaiset ovat päästäneet vähemmän maaleja kuin muut Veikkausliigan häntäpään joukkueet.

– Kokemukseni mukaan Ykkönen ja Veikkausliiga eivät eroa hirveästi maalivahdin näkökulmasta. Pitkä kausi Ykkösessä kehitti paljon, joten steppi sen pohjalta liigaan ei tuntunut niin isolta. Aika IFK Mariehamnissa on lähtenyt pääosin hyvin käyntiin, toki joukkueena meillä on ollut omat vaikeutemme. Lähdin Maarianhaminaan hakemaan isoa roolia ja siitä olen nauttinut. Tavoitteenani on tietysti pelata kaikki pelit HJK-matseja lukuun ottamatta, Henriksson toteaa.

Henrikssonin kesäkuu on ollut erikoinen, sillä hänelle kertyi keskellä kilpailukautta vain yksi ottelu koko kuun aikana. Normaalia pidempi maajoukkuetauko, IFK:n maalivahtikierrätys ja edustuskelvottomuus HJK-ottelussa ovat mahdollistaneet normaalia kovemman harjoittelun.

– Olen tehnyt paljon tuplatreenejä tässä kuussa. Vedän aamuisin futistreenit ja käyn iltapäivisin salilla tekemässä treeniohjelmaa, jonka kehitimme yhdessä IFK Mariehamnin fysiikkavalmentaja Philip Garvön kanssa, Henriksson kertoo.

Maarianhamina on vuosien varrella osoittautunut hyväksi paikaksi kehittyä jalkapalloilijana. Suuremman roolin perässä saarelle ovat muuttaneet muun muassa maajoukkueessakin pelanneet Petteri Forssell ja Paulus Arajuuri. HJK-pelureista Henrikssonia ja Patrik Raitasta ennen saarella lainapestillä on käynyt ainakin Akseli Pelvas.

Ahvenanmaan erityisluontoisuudesta jalkapalloilijalle puhutaan monesti: pieni ruotsinkielinen Maarianhaminan kaupunki eroaa suurimman osan tavallisesta asumisympäristöstä melkoisesti.

– Olen sopeutunut hyvin Ahvenanmaalle. Joskus saattaa olla vähän tylsää, mutta se kuuluu asiaan – treeneissä on kyllä aina hauskaa. Asuin Töölössä yksin puolitoista vuotta ennen kuin muutin Maarianhaminaan, joten se varmasti auttoi sopeutumisessa, Henriksson pohtii.

Lisää uutisia