AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 22.6.2022

"Laitoimme päälle kunnon shown" - KuPS:n Tim Väyrynen uskoo yleisön nauttineen

"Laitoimme päälle kunnon shown" - KuPS:n Tim Väyrynen uskoo yleisön nauttineen

KuPS kiitti kotiyleisöä voiton jälkeen. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS nousi tappioasemasta toisella jaksolla voittoon AC Oulusta yli 3000-päisen kotiyleisönsä riemuksi.

Voiton myötä KuPS vankisti asemaansa sarjan piikkipaikalla. Kun vielä HJK hävisi omassa ottelussaan vieraskentällä IFK Mariehamnille johtaa KuPS sarjaa 29 pisteellään. HJK on toisena 26 pisteellä, mutta helsinkiläiset ovat pelanneet myös KuPS:aa yhden ottelun enemmän. Vahvassa vireessä oleva FC Honka väijyy kolmantena 23 pisteellä, mutta espoolaiset puolestaan ovat pelanneet yhden ottelun KuPS:aa ja kaksi ottelua HJK:a vähemmän.

KuPS-hyökkääjä Tim Väyrynen iski AC Oulua vastaan jo kauden 7. Veikkausliiga-maalinsa. Väyrynen jakaa maalipörssin piikkipaikan yhdessä FC Hakan Lee Erwinin ja FC Interin Benjamin Källmanin kanssa.

Keltapaitojen voittomaaliksi jääneen 2-1 maalin tuikannut Väyrynen oli ottelun jälkeen iloinen mies.

- Laitoimme päälle kunnon shown ja yleisö viihtyi varmasti tänään! Pelasimme rohkeasti ja loimme paljon maalipaikkoja. Päätimme tauolla kopissa, että laitamme nyt kaiken peliin. Etenimme monipuolisesti jokaiselta kaistalta ja laitoimme vauhtia peliimme. Olen tosi iloinen etenkin toisen puoliajan pelaamisestamme, espoolaislähtöinen maaliseppo iloitsi.

Päävalmentaja Simo Valakari yhtyi maalintekijän näkemyksiin. Hänen mukaansa mitään taikatemppuja ei tauon aikana kopissa tehty, mutta joukkue pelasi toisella puoliajalla entistä rohkeammin.

- Tiesimme, että AC Oulun laitapuolustajan selustassa on tilaa ja sitä onnistuimme myös käyttämään hyvin eduksemme. Toiselle puoliajalle painotimme, että kukaan ei saa alkaa sooloilemaan kentällä ja tekemään asioita niin, miten emme ole harjoitelleet. Maltoimme tehdä asioita omalla tavallamme ja saimme sitä kautta paljon maalipaikkoja, tämä oli erittäin hyvä peli meiltä, Valakari sanaili.

Edellisessä ottelussaan tappion kärsinyt kuopiolaisnippu kasasi itsensä hienosti Honka-pelin pettymyksestä ja joukkue pelasi rennosti ja iloisesti voittoon Väre Areenan keskiviikkohuumassa.

- Sanoin jätkille pelin jälkeen, että tämä oli kauden isoin voittomme. Nämä ovat vaikeita otteluita, kun meillä oli pitkästä aikaa tappio allamme ja mietin, miten pelaajamme reagoivat tilanteeseen. Minulle alkoi kuitenkin selvitä jo maanantaina, miten pelissä tulee käymään.

- Pelaajista huokui jälleen oikeanlainen rentous, mutta myös ärtymys tappiosta. Pystyimme pitämään laadukkaan vierasjoukkueen pois paikoilta ja otimme ansaitun voiton, Valakari hehkutti.

Lisää uutisia