AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.24 // 18.6.2022

"Ei ole tarkoitus mennä katselemaan kirkkaita valoja" - AC Oulu lähtee pilaamaan HJK:n juhlia

"Ei ole tarkoitus mennä katselemaan kirkkaita valoja" - AC Oulu lähtee pilaamaan HJK:n juhlia

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga jatkuu tänään Helsingissä AC Oulun osalta, kun vastaan asettuu HJK.

Kauaa ei AC Oulun tarvinnut harmitella edellistä etelänreissua ja tappiota Suomen Cupissa, kun uusi mahdollisuus taas tulee vastaan.

Kyseessä on HJK:n 115-vuotisjuhlaottelu, joten odotettavissa on paljon yleisöä Boltin lehtereille eikä areena tule olemaan hiljainen. Helsinkiläiset saavat varmasti juhlastaan suuren voiman otteluun ja tätä he eivät halua hävitä oman juhlayleisön edessä. HJK on materiaaliltaan ja suorittamisen tasoltaan selvä ennakkosuosikki illan otteluun, joten tänään on todella vaikea saada pisteitä mukaan Helsingistä.

Mikäpä olisikaan oululaisittain mukavampaa, kuin hiljentää juhlakansa Helsingissä. Hyvin harva siihen varmasti uskoo, mutta Laivatonsiniset luottaa ja uskoo siihen kuitenkin. Illan ottelun tavoitteena on tarjota hieman karvakkaat juhlatunnelmat ja samalla viedä kolme pistettä pohjoiseen. Iltapuhteesta on tulossa haastava, mutta kaikki paineet ovat kuitenkin toisessa päässä kenttää.

- Tänään vierailemme isolla kirkolla, jossa vastaan tulee HJK. Klubi on hyvin organisoitu joukkue, joka pyrkii hyökkäämään etenkin taskujen kautta. Lisäksi heidän uudet pelaajahankinnat ovat myös tuoneet keskityspallot mukaan pelaamiseen eivätkä he ainoastaan tyydy ns. "cut back" -syöttöihin boksin sisällä. Puolustussuuntaan he ovat olleet tiiviinä ja kontrolloineet enemmänkin vaihtoehtoja sellaisen korkealla prässitasolla pelaamisen sijasta, AC Oulun apuvalmentaja Teemu Tavikainen suitsuttaa vastustajaa, mutta jatkaa saman tien.

- Tarkoituksenamme ei ole kumminkaan mennä sinne katselemaan kirkkaita valoja, vaan pyrimme pistämään mahdollisen monta kapulaa heidän rattaisiin. Tämän teemme toki edelleen luottamalla oman pelaamisen periaatteisiin.

Lisää uutisia