AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 15.6.2022

​Oscar Wiklöf IFK Mariehamnista Freiburgiin – kaksivuotinen sopimus Bundesliigaseuran kanssa

​Oscar Wiklöf IFK Mariehamnista Freiburgiin – kaksivuotinen sopimus Bundesliigaseuran kanssa

IFK Mariehamnin Oscar Wiklöf siirtyy Saksan Bundesliigaseura SC Freiburgiin kaksivuotisella sopimuksella, joka sisältää myös option jatkosta.

Freiburg ja IFK Mariehamn ovat samalla päässeet sopimukseen siirron ehdoista. Siirto pohjautuu Wiklöfin vierailtua keväällä seurassa yhden viikon ajan harjoittelemassa. Wiklöf muuttaa Saksaan ja on Freiburgin pelaaja virallisesti 17. heinäkuuta alkaen.

Freiburg sijoittui päättyneellä kaudella Bundesliigassa kuudenneksi ja pelaa tulevalla kaudella myös Eurooppa-liigassa. Wiklöf tulee kuitenkin ainakin alkuun kuulumaan Freiburgin U23-akatemiaan.

19-vuotias Wiklöf on pelannut koko tähänastisen uransa IFK Mariehamnissa nousten juniorijoukkueitten kautta ykkösjoukkueeseen, johon hän viime vuonna teki kaksivuotisen sopimuksen. Veikkausliigadebyyttinsä hän teki viime kaudella ja otteluita kaudella 2021 kertyi kaikkiaan yhdeksän. Kuluvalla kaudella Wiklöf on nähty kentällä kolmessa Veikkausliigaottelussa.

Koska Wiklöfillä on voimassa oleva sopimus IFK Mariehamnin kanssa, seurat ovat sopineet myös siirtokorvauksesta, mutta keskinäisellä sopimuksella mitään summia ei julkaista. Siirtokorvaus jaetaan IFK Mariehamnin edustusjoukkueen ja junioritoiminnan kesken omien kasvattien mahdollisen siirtokorvauksen jakamisesta sovitun mukaisesti.

- On todella hienoa Oscarille ja meille IFK:ssa, että hän teki nyt sopimuksen näin suuren seuran kanssa kuin Freiburg. Oscarhan on useamman vuoden ajan kuulunut ehdottomasti lupaavimpiin nuoriin seurassa ja se on myös huomattu ykkösjoukkueessa ja sen tähden olemme panostaneet häneen sopimuksen muodossa vuodesta 2021 lähtien, IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson kertoo.

- Me tulemme toki kaipaamaan häntä ja hän ei nyt tule vakiinnuttamaan paikkaansa Veikkausliigassa meidän riveissämme, mutta pääsee sen sijaan ottamaan nyt seuraavan askelen kehityksessään Euroopassa menestyksekkäässä Bundesliigaseurassa. Tästä olemme ylpeitä.

Myös Wiklöf itse on mahdollisuudesta innoissaan.

- Odotan pääsyäni Freiburgiin, heidän organisaationsa ja joukkueensa antoivat minulle erittäin hyvän kuvan vieraillessani siellä keväällä ja uskon, että he tulevat antamaan minulle parhaat edellytykset jatkaa kehittymistäni jalkapalloilijana.

- Haluan myös osoittaa kiitokset IFK:lle kaikista vuosistani seurassa ja toivottaa seuralle onnea jatkoon, Wiklöf sanoo.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia