AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.20 // 22.5.2022

HJK käänsi ottelun Hakaa vastaan nopeassa tahdissa - "Toisen jakson alku oli erinomainen"

HJK käänsi ottelun Hakaa vastaan nopeassa tahdissa - "Toisen jakson alku oli erinomainen"

HJK juhlii maalia sunnuntain ottelussa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK jatkaa vahvasti kärkikamppailussa kaadettuaan FC Hakan sunnuntaina kotonaan lopulta selvin 4-1-numeroin.

Ottelun rakenne oli tältä kaudelta hyvinkin tuttu: Klubin hyökkäyspelaaminen käynnistyi hieman yskähdellen, ja vastustaja iski ottelun avausmaalin. HJK paransi kuitenkin peliään hetki hetkeltä ja suorastaan tyrmäsi vierailijansa toisella jaksolla.

HJK:n alkukauden vaiva, maalinteko, oli sunnuntai-iltana muisto vain, kun Hakan verkkoa pöllytettiin neljä kertaa. Manuel Martic sekä Nassim Boujellab iskivät uransa avausmaalit Veikkausliiga-viheriöillä, ja David Browne viimeisteli kuluvan kauden ensimmäisen täysosumansa.

– Ottelun alku ei meiltä välttämättä niin huono ollut, mutta aina, kun Haka sai pallon, siitä syntyi käytännössä jotain vaarallista. Meillä oli isoja vaikeuksia sen suhteen pelin alussa. Hakan johtomaalissa meillä oli riittävästi aikaa organisoida toimintamme paremmin ja puolustaa erittäin vikkelän [Logan] Rogersonin juoksu pois siitä, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela hankalaa ottelun alkua.

Oman mausteensa otteluun toi Hakan Niklas Fribergin aikainen loukkaantuminen, jonka myötä Haka muutti myös ryhmitystään.

– Haka puolusti alusta asti eri tavalla kuin monessa muussa pelissä ja vaihtoi loukkaantumisen myötä neljän linjaan. Meillä meni hetki huomata, miten heitä vastaan kannattaa hyökätä, ja mielestäni pääsimme jo ensimmäisen jakson aikana yksiin sen suhteen, Koskela kertasi.

– Toisen jakson alku oli erinomainen. Boujellab toi erilaisen pelaajaprofiilin ja selkeän keskikenttäpelaajan toteuttamaan sitä ajatusta kentän täyttämisestä, joka meillä oli. Hän toi pelaamiseemme paljon lisää, ja myös tasapainomme parani. Meillä oli toisella jaksolla muutamakin paikka kaunistella lukemia.

Lisää uutisia