vko.19 // 12.5.2022

KuPS jatkoi vahvaa putkeaan (KuPS-FC Haka 2-1)

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseura nousi takaisin Veikkausliigan kärkipaikalle, kun joukkue kaatoi kotikentällään Väre Areenalla FC Hakan maalein 2-1 (2-0).

Ottelusta odotettiin tiukkaa vääntöä tärkeistä Veikkausliigan sarjapisteistä ja torstai-illan ottelu kääntyikin todelliseksi trilleriksi.

KuPS otti pallonhallinnan heti ottelun alkajaisiksi. Haka puolusti tiiviisti omaa aluettaan ja pyrki hakemaan omia paikkojaan vastahyökkäysten ja suoraviivaisen pelin avaamisen kautta.

Kauden kolmessa aiemmassa kotiottelussaan KuPS oli iskenyt avausmaalinsa jo ensimmäisen 15-minuuttisen aikana, mutta Hakaa vastaan kotiyleisö sai ensimmäistä kertaa aihetta riemuun vajaan puolen tunnin pelin jälkeen.

Toppari Diogo Tomas nousi hyökkäyksen tueksi vasemmalta ja syötti päätyrajalta pallon tarkasti maalin eteen. Tim Väyrynen kampesi röyhkeästi itsensä ensimmäisenä palloon ja ohjasi upeasti pallon takavasarallaanHaka-vahti Aatu Hakalan puikoista reppuun. Pelikellossa oli maalin syntyhetkellä 28 minuuttia. Maali nosti Väyrysen yksin Veikkausliigan maalipörssin kärkeen viidellä kaapilla.

KuPS iski vielä kertaalleen avausjakson lopussa. Janis Ikaunieks laukoi upean vapaapotkun 25 metristä aivan Haka-maalin ylänurkkaan ja KuPS siirtyi 2-0 johtoon 39. minuutilla. Osuma oli huhtikuun tähdistöjoukkueeseenkin valitun latvialaistaiturin kauden neljäs maali.

Avausjaksolla KuPS pyöritti ajoittain todella näyttävää pallollista pelaamista ja varsinkin vasen laita Ikaunieksin ja Clinton Antwin johdolla oli hakalaisille liki mahdoton pideltävä

Toinen puoliaika alkoi KuPS:n edelleen hallitessa palloa, mutta jakson edetessä pallonhallinta siirtyi enemmän vieraille. Kuopiolaisten omat pallonhallintajaksot jäivät liian lyhyiksi, kun syötöt alkoivat karkailemaan ja Haka nosti omaa riskitasoaan.

KuPS onnistui pitämään vieraansa varsin hyvin pois vaarallisilta maalipaikoilta, mutta Haka pääsi silti iskemään – KuPS:n pallon menetyksestä. Paulo Ricardo antoi hänelle harvinaisen harhasyötön ja pallo pelattiin lopulta Oliver Whytelle, joka naulasi tarkasti kavennusosuman viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Ottelun loppuhetkille koskilaiset nostivat painetta entisestään KuPS:n maalille. Lisäajan viimeisellä minuutilla erikoistilanteen jälkeen vaihdosta kentälle tullut Anthony Herbert pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta Johannes Kreidl KuPS:n maalilla venyi ilmiömäiseen torjuntaan. Lopun vaikeuksien jälkeen KuPS voitti ottelun lopulta varsin ansaitusti.