AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 28.4.2022

"Loistava tunnelma ja paljon ääntä" - Toni Koskela nautti derbyvoitosta ja tunnelmasta

"Loistava tunnelma ja paljon ääntä" - Toni Koskela nautti derbyvoitosta ja tunnelmasta

HJK juhli torstaina. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK vei kauden ensimmäisen Stadin Derbyn nimiinsä tyylipuhtaalla 2–0-voitolla.

Ottelu oli alusta alkaen todella vahvaa HJK:n hallintaa, ja maaleja olisi voitu nähdä enemmänkin. Toisaalta myös HIFK:lla oli omat hetkensä toisen jakson alussa.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela oli tyytyväinen oman joukkueensa suoritukseen.

– Toisen jakson ensimmäistä viittä minuuttia lukuun ottamatta olimme erittäin hyviä. Ensimmäisellä jaksolla HIFK ei montaa kertaa käynyt meidän kenttäpuoliskollamme. Puolustusvalmiutemme oli erittäin hyvä, voitimme pallon aina nopeasti takaisin. Kaiken kaikkiaan erinomainen esitys.

Harva jalkapallo-ottelu on koko joukkueelta täydellinen suoritus, eikä tämäniltainen kamppailu ollut poikkeus. Koskela löysi parannettavan varaa Klubin hyökkäyspelaamisesta.

– Jos jotain parannettavaa haetaan, niin olimme hieman kärsimättömiä hyökkäämisen suhteen – vähän liikaa keskityksiä, vähän liian aikaisin. Vastustajalla oli paljon pelaajia boksissa, niitä kannattaisi ensiksi liikuttaa vähän.

Stadin Derby pelattiin ensimmäistä kertaa ilman yleisörajoituksia sitten kauden 2019. Koskela kiitteli kannattajia hyvästä tunnelmasta.

– Tänään oli loistava tunnelma ja paljon ääntä. Kyllähän tällaista kaipaisi lisää, se on itsestään selvää.

Vahvan harjoituskauden pelannut HJK-kärki Bojan Radulovic sai maalitilinsä auki Veikkausliigassa. Koskela tietää, että maali oli valtava ensimmäiset kolme ottelua maaleitta pelanneelle serbille.

– Hyökkääjät elävät maaleista. Valmentajat sanovat aina, että ihan sama, ketkä ne maalit tekevät. Toisaalta asia on niin, mutta kyllähän me haluamme, että hyökkääjämme tekevät maaleja – sen takia heidät on tänne hankittu. Varmasti todella iso maali Bojanille.

Lisää uutisia