vko.16 // 24.4.2022

Kauden avausvoitto IFK Mariehamnille (IFK Mariehamn-AC Oulu 2-1)

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn avasi kauden voittotilinsä sunnuntaina kaatamalla AC Oulun Wiklöf Holding Arenalla maalein 2-1.

Kotijoukkue IFK aloitti ottelun pirteästi ja hallitsi tapahtumia ensimmäiset kymmenen minuuttia, kunnes sairastumisten takia melkoisesti muutoksia avauskokoonpanoon tekemään joutunut AC Oulu alkoi päästä peliin mukaan.

IFK Mariehamn siirtyi kuitenkin johtoon 14. minuutilla, kun Mikko Sumusalon kulmapotku löysi Mohammed Abubakarin, joka puski lukemiksi 1-0.

AC Oulun paikka tasoitukseen tuli kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Michael Lopez pääsi puskemaan niin ikään kulmapotkusta ja Yanga Baliso pelasti maaliviivalta. Tilannetta seurasi melkoinen kaaos IFK-maalilla, mutta tasoitus jäi syntymättä.

Vahid Hambolla ja Balisolla oli paikkansa lisätä kotijoukkueen johtoa ennen taukoa, mutta sen sijaan vieraat tulivat tasoihin aivan avausjakson lopulla, kun Armend Kabashi reagoi nopeimmin irtopalloon vapaapotkun jälkeen ja pamautti lukemiksi 1-1.

Toisen jakson tasaisen alun jälkeen IFK Mariehamn iski ja jälleen kulmapotkusta. AC Oulu purki puoliksi Robin Sidin kulman, mutta pallo tuli suoraan Sumusalolle, joka laukoi johtomaalin vasemman tolpan kautta.

AC Oulu ei kuitenkaan luovuttanut ja Elmo Henriksson IFK-maalilla joutui venyttämään kahteenkin loistopelastukseen 80. minuutin kohdalla. Enempiä osumia ei kuitenkaan nähty ja pisteet jäivät Maarianhaminaan.