AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.16 // 19.4.2022

"Täytyy olla tyytyväinen jälleen nollapeliin" - 1-0-voitot kelpaavat HJK:n Valtteri Morenille

"Täytyy olla tyytyväinen jälleen nollapeliin" - 1-0-voitot kelpaavat HJK:n Valtteri Morenille

HJK:n voittoputki sai jatkoa Elisa Stadionilla. (Kuva: Apollo Photo)

HJK-toppari Valtteri Moren on alkukauteen tyytyväinen etenkin siltä osin, että Klubin maali on pysynyt edelleen koskemattomana.

Kello oli 22.04 sunnuntai-iltana ja HJK:n bussi matkasi kohti kotia jossain Kurikan ja Jalasjärven välimaastossa. Vierasottelu Vaasan Palloseuraa vastaan oli päättynyt parisen tuntia aiemmin HJK:n 1–0-voittoon.

– Paluumatka menee aina pikkuisen nopeammin, kun on kolme pistettä taskussa. Hyvä fiilis, kuittaa HJK-toppari Valtteri Moren.

1–0-voitto oli jo kolmas perättäinen, ja HJK porskuttaa sarjakärjessä ilman pistemenetyksiä. Klubi onnistui taistelemaan maistuvan vierasvoiton, vaikka Vaasan Elisa Stadionin kastelematon tekonurmi hankaloitti Klubin syöttöpeliä.

– Tiukka matsi oli. Ensimmäisellä puoliajalla olisi pitänyt pelata paremmin, vaikka pystyttiin me silloinkin jokunen maalipaikka luomaan. Saatiin onneksi toisen puoliajan lopussa ratkaisumaali tehtyä, ja tuntuu muutenkin, että saimme pelin hallintaan sitä paremmin mitä pidemmälle ottelu eteni. Täytyy olla tyytyväinen jälleen nollapeliin, mikä on puolustajalle erityisesti hyvä juttu, toteaa Moren.

Klubi on ollut parempi toisella puoliajalla tämän kauden jokaisessa Veikkausliiga-ottelussa, joissa kaikissa voittomaalin on tehnyt vaihtomies – tällä kertaa Atom. Toinen puoliaika oli paljon parempi myös VPS:ää vastaan: HJK:lla oli ensimmäisellä puoliajalla neljä maalintekoyritystä, kun toisella puoliajalla niitä oli yli puolet enemmän, yhdeksän. Mitä HJK sitten muutti puoliajalla?

– Ei tehty mitään isoja muutoksia. Yritettiin nostaa pelaajia ylemmäksi kentällä, lähelle Bojania [Radulovic], joka jäi ensimmäisellä puoliajalla vähän yksin. Myös kaksinkamppailuja sekä kakkospallojen voittamista painotettiin, ja mielestäni oltiin siinä parempia kuin ensimmäisellä puoliajalla. Ehkä juuri sen takia saimme enemmän hallintaa ja pääsimme painostamaan vastustajaa heidän kenttäpuoliskollaan, kertoo Moren.

Harjoituskausi oli Klubille puolustuksellisesti vaikea: 11 harjoituspelissä se onnistui pelaamaan nollapelin vain kolmesti, ja päävalmentaja Toni Koskela kertoi useasti haastatteluissa joukkueen painivan pelin tasapainon kanssa. Nyt heikkoudesta voisi sanoa tulleen sen vahvuus.

– Olemme joukkueena pystyneet pitämään vastustajat poissa hyviltä maalintekopaikoilta. En osaa sanoa suurta syytä siihen, miksi niin on käynyt juuri Veikkausliigan alettua, mutta tietysti parempi näin päin, Moren pohtii.

Lisää uutisia