AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 9.4.2022

"Pelaajat ansaitsivat nämä kolme pistettä" - Inter-luotsi Miguel Grau kiitteli asennetta

"Pelaajat ansaitsivat nämä kolme pistettä" - Inter-luotsi Miguel Grau kiitteli asennetta

Miguel Grau iloitsi täydestä pistepotista. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin voitto- ja pistetili alkaneella kaudella aukesi lauantaina Tehtaan kentällä AC Oulusta otetun 2-1-voiton myötä.

Päävalmentaja Miguel Grau oli iloinen mies Inter-uransa ensimmäisen liigavoiton jälkeen.

– Paljon tunteita nyt ja pelin aikana. Ei ole helppoa aloittaa peliä alusta, kun se yhtäkkiä keskeytetään. Olimme harjoitelleet viikon aikana täsmälleen samanlaisissa olosuhteissa. Pelaajat taistelivat lumisissa harjoituksissa kuin mielipuolet, ja he tekivät myös tänään niin, Grau totesi viitaten sankan lumisateen aiheuttamiin vaikeuksiin.

Keli vaihtui pahimmillaan kuin Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvassa, mutta pelaajat eivät antaneet olosuhteiden vaikuttaa mielialaansa negatiivisesti.

– He halusivat pelata, vaikka koko pelin ajan olisi satanut lunta. Kun on tuollainen tahto, niin hyviä asioita tapahtuu. Pelityyliä piti hieman muuttaa suoraviivaisemmaksi pystysuuntaan, koska kenttä oli liukas.

Graun mielestä voitto oli turkulaisittain ansaittu, koska hyökkäyspeli toimi väkevästi.

– Aloitimme ottelun hyvin, mutta teimme pienen virheen, josta vastustaja rankaisi. Sen jälkeen meillä oli heti oma mahdollisuutemme. En voi pyytää pelaajiltamme enempää. He rakensivat paljon maalipaikkoja ja olivat nälkäisiä ylöspäin.

– Mielestäni lopputulos oli siinä mielessä ansaittu, että loimme paljon maalipaikkoja. Vastustajallakin oli muutama, mutta meidän maaliodottamassa oli varmasti hyvä lukema tässä ottelussa. Olen iloinen pelaajien puolesta, Grau myhäili.

Pistetili on nyt avattu ja siitä on hyvä jatkaa.

– Me tarvitsimme nämä kolme pistettä, sillä pelaajat ansaitsivat sen menneen viikon työmäärällään.

Lisää uutisia