AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 5.4.2022

Pyry Hannola palaa SJK-paitaan - "Tuntuu hyvältä, että saatiin siirto maaliin"

Pyry Hannola palaa SJK-paitaan - "Tuntuu hyvältä, että saatiin siirto maaliin"

Pyry Hannola palaa pysyvällä siirrolla tuttuun ympäristöön. (Kuva: SJK)

Suomen U21-maajoukkueen 20-vuotias keskikenttäpelaaja Pyry Hannola palaa takaisin SJK-paitaan pitkällä pelaajasopimuksella.

Hannola pelasi viime kaudella 2021 SJK:ssa lainasopimuksella HJK:sta, mutta nyt SJK ja HJK ovat päässeet sopimukseen Hannolan pysyvästä siirrosta SJK:n riveihin. SJK maksaa Hannolasta HJK:lle siirtokorvauksen.

- Tuntuu hyvältä, että saatiin tämä siirto maaliin. Olemme jo pidempään tehneet tämän kanssa hommia. Viime kauden jälkeen on helppoa jatkaa projektia täällä, hyvässä ja tutussa ympäristössä, sanoo Pyry Hannola.

Hannola voi edustaa SJK:a vasta ensi viikosta eteenpäin. SJK kuitenkin kohtaa HJK:n perjantaina 8.4. klo 18:00 OmaSp Stadionilla, ja Hannola on silloin kannattajien sekä junioripäädyn tavattavissa ennen ottelua.

- Kiva nähdä taas kaikki SJK-kannattajat. He ovat olleet aina tukenani. Viime kaudellakin täällä tuntui kotoisalta, vaikka olin vain lainapelaajana, Hannola kertoo.

Rovaniemellä 21.lokakuuta vuonna 2001 syntynyt Pyry Hannola, on rovaniemeläisten FC Santa Clausin ja RoPS:n kasvatti. Hän teki Veikkausliigadebyyttinsä RoPS:n paidassa jo kaudella 2017, ollessaan vasta 15-vuotias. Samalla kaudella hän siirtyi Tanskan pääsarjaseura FC Midtjyllandiin ja pelasi siellä pääosin seuran U19-joukkueessa. Kaudeksi 2020 hän siirtyi HJK:n riveihin, mistä SJK lainasi Hannolan riveihinsä kaudeksi 2021. Kausi oli menestyksekäs ja päättyi pronssimitaleihin.

Hannola oli tärkeä osa SJK:n keskikenttää, pelaten yhteensä 22 ottelua, joissa hän antoi 7 maaliin johtanutta syöttöä. Kauden päätteeksi hänet valittiin Veikkausliigan vuoden tulokkaaksi Palloliiton Captains' Ballissa. Suomen U21-maajoukkueessa Hannolalla on 7 ottelua, ja poikamaajoukkueissa kolmisen kymmentä.

- Tunnemme Hannolan hyvin ja hänellä oli erinomainen viime kausi SJK:n kanssa. Olisimme halunneet jatkaa hänen kanssaan suoraan, mutta sitten meilläkin alkoi joukkue olemaan valmis. Mutta asiat muuttuivat, ja on todella erityistä saada hänet vielä mukaan meidän joukkueeseemme. Tämä oli mahdollisuus, josta emme todellakaan halunneet kieltäytyä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

- Hannolan mukaan tulon myötä, kasvatamme kilpailua joukkueessa entisestään. Pyrimme saamaan hänet nopeasti mukaan meidän taktisiin kuvioihimme sekä uuteen pelisysteemiin, kertoo Gómez lopuksi.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia