AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.13 // 3.4.2022

Kallio harmitteli tappiota – ”Vähän jäi piippuun”

Kallio harmitteli tappiota – ”Vähän jäi piippuun”

Toni Kallio harmitteli tappiota. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves joutui luovuttamaan FC Hakalle Pirkanmaan herruuden Veikkausliigassa, kun se taipui Tehtaan kentällä 1-2. Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio harmitteli Hakan maaleja.

Kallio harmitteli, että Hakan etukäteen tiedettyjä aseita ei saatu riisuttua.

– Tiesimme Hakan vahvuudet ja puhuimme ne läpi ennen peliä. Jälleen kerran he kuitenkin onnistuivat rankaisemaan meitä vastahyökkäyksistä. Meiltä puuttui päättäväisyys ja kaksinkamppailujen voittaminen. Vähän jäi piippuun, Kallio manasi Ilveksen sivujen mukaan.

– Kaksi maalia kiivettäväksi oli liikaa. Toisella jaksolla laitoimme kaikki peliin, mutta muutamia hässäkkätilanteita lukuun ottamatta emme päässeet kunnolla paikoille. Pakonkin edestä jouduimme tekemään vaihtoja, jotka eivät tuoneet suurta muutosta peliin.

4-4-2 on ollut keltavihreiden totuttu pelaajaryhmitys. Lauantaina kuitenkin avauksessa oli kolme topparia.

– Kävimme viikolla keskusteluja pelaajien kanssa, ja yhteisesti olimme tyytyväisiä ja luottavaisia valittuun linjaan. Pelasimme talven Liigacupissa hetken samankaltaisella kolmen alakerralla. Silloin se käänsi pelin meidän eduksi. Kentälle haettiin nytkin selkeät taisteluparit.

– En laita tappiota kokonaan peliryhmityksen piikkiin, mutta varmaan sillä osamerkityksensä oli. Jos jälkiviisaana saisi valita uusiksi, niin joutuisi miettimään pitkään, Kallio pyörittelee.

Lisää uutisia