AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.13 // 3.4.2022

Hongalla peräti viisi Veikkausliigadebytanttia avausottelussa

Hongalla peräti viisi Veikkausliigadebytanttia avausottelussa

Florian Krebs sai ensikosketuksen Veikkausliigaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan kauden avauksessa lauantaina HJK:ta vastaan nähtiin tukku debytantteja Veikkausliigatasolla.

Hongalta ottelussa ensimmäiset Veikkausliigaottelunsa pelasivat avauskokoonpanossa ollut Honka-kasvatti 19-vuotias Elias Äijälä, sekä vaihdosta kentälle tulleet Agon Sadiku (19v), Äijälän tapaan Hongan kasvatiksi lukeutuva Saku Heiskanen (20v), saksalaiskeskikenttä Florian Krebs (23v), sekä ghanalaistoppari Mohammed Adams (21v).

– Todella hyvä fiilis tehdä Veikkausliigadebyytti. Olen ollut seurassa kahdeksanvuotiaasta saakka ja debyytin tekeminen Honka-paidassa on ollut unelmana siitä lähtien. Pelissä oli todella hyvä fiilis ja mukava pelata, mutta vastustajan maali ja tappio tietenkin harmittavat. Nyt vaan kohti seuraavaa ottelua ja sieltä voitto kotiin, hyvän ottelun puolustuksen vasemmalla laidalla pelannut Äijälä totesi debyyttinsä jälkeen.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara antoi myös kehut Äijälälle.

– Elias on muutaman ottelun jo käynyt pelaamassa, näyttänyt, että pystyy tarvittaessa pelaamaan ja osoitti nyt kyllä todella rohkeaa pelaamista ja hyvää laatua.

- Näitä me tarvitsemme, että pystymme ottamaan suoraan Akatemiasta pelaajia. Elias istui tähän mukaan oikein hyvin ja nyt vaan jatketaan töitä, niin edessä on valoisa tulevaisuus, Vasara kiteytti.

Lisää uutisia