AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 2.4.2022

Demba Savagen ura jatkuu TPS:ssa

Demba Savagen ura jatkuu TPS:ssa

Demba Savagen hieno ura jatkuu Ykkösessä. (Kuva: TPS)

Demba Savage jatkaa uraansa TPS:ssa. Hän on solminut Ykkösessä pelaavan turkulaisjoukkueen kanssa yksivuotisen sopimuksen.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johanssonin mukaan Savagen mittava kokemus Veikkausliigasta on liiganousua tavoittelevalle turkulaisseuralle arvokas asia.

– Paineensietokykyä tarvitaan isoissa peleissä, kun haetaan nousua Veikkausliigaan. Kokemusta tärkeistä peleistä saa vain sellaisia pelaamalla. Demba on hyvä roolimalli nuorille pelaajillemme kentällä ja sen ulkopuolella, Johansson sanoo TPS:n sivuilla.

Gambiasta kotoisin oleva Savage saapui Suomeen 17-vuotiaana, kun hän teki vuonna 2006 sopimuksen Kokkolan Pallo-Veikkojen kanssa. Savagella on 13 vuoden kokemus Veikkausliiga-peleistä. Hän on tehnyt 80 maalia Suomen pääsarjassa ja voittanut joukkueidensa FC Hongan ja Helsingin Jalkapalloklubin kanssa useita mestaruuksia. Suomen mestaruuden Savage on voittanut neljästi, Suomen Cupin kaksi kertaa ja Liigacupin kolmeen otteeseen. Lisäksi hän on voittanut Ruotsin Cupin BK Häckenin riveissä.

Suomesta on vuosien varrella tullut Savagelle kuin toinen koti. Päätös Tepsiin siirtymisestä oli viime kaudella FC Honkaa edustaneelle Savagelle helppo, sillä TPS:ssä pelaa hänelle HJK-vuosilta tuttu pelikaveri Anthony Annan.

– Kun agenttini kertoi minulle tästä mahdollisuudesta, olin kotona Gambiassa. Ajattelin, että olisi mukava pelata Suomessa ja Turussa. Soitin vielä Anthonylle ja hän kertoi minulle paljon hyvää tästä seurasta, Savage sanoo.

– Tiedän, että TPS:llä on hieno historia ja että joukkue haluaa takaisin Veikkausliigaan. Olen täällä auttamassa seuraa saavuttamaan sen tavoitteleman nousun, Savage toteaa.

Jalkapallon Ykkösen kausi alkaa 18. huhtikuuta.

Lisää uutisia