AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.13 // 31.3.2022

​Mehmet Hetemaj lupaa pallollisesti vahvan SJK:n – "Kehittymistä on näkynyt pelaajissa paljon!"

​Mehmet Hetemaj lupaa pallollisesti vahvan SJK:n – "Kehittymistä on näkynyt pelaajissa paljon!"

SJK hakee onnistumisia. (Kuva: SJK)

SJK:n kapteeni Mehmet Hetemaj on vakuuttunut joukkueensa kehittymisestä.

SJK lähtee puolustamaan viime kauden Veikkausliigan pronssimitaleita. Sillä jäi eroa mestaruuden voittaneeseen HJK:hon 11 ja hopealle sijoittuneeseen KuPS:iin kymmenen pistettä.

Joukkueen kapteeni Mehmet Hetemaj painottaa kauden alun tärkeyttä taistelussa kärkisijoista. Viime keväänä SJK otti kuudesta ensimmäisestä pelistä vain kahdeksan pistettä.

- Viime vuoden alku ei ollut huono, mutta se oli ailahteleva. Emme saaneet tarpeeksi pisteitä. Sittenhän me paransimme hirveästi kesällä ja siitä eteenpäin. Olimme pisteissä todella vahvoja ja ihan kärkisijoilla. Siinä meidän pitää parantaa, että peli ei olisi niin ailahtelevaa, vaan kausi alkaisi hyvin.

- Aina joka joukkueella tulee heikkoja jaksoja, mutta tässä meidän pitää parantaa, jos haluamme oikeasti olla iskuetäisyydellä HJK:sta ja tosissamme taistella mestaruudesta, Hetemaj sanoo.

Kokenut Hetemaj on vakuuttunut joukkueensa tämän hetken arjesta.

- Kun tekee joka päivä asioita oikein ja jokainen tekee ne niin hyvin kuin pystyy ja taktinen ja tekninen konsepti on mukana, että siinä on järkeä, niin olen todella luottavainen, että vaikka alku ei menisi hyvin – ja olen luottavainen, uskon ja toivon, että menee –, että pitkässä juoksussa kausi menee hyvin ja tulemme onnistumaan. En ole skeptinen enkä pelokas, vaan odotan innoissani pelejä. En puhu vain omasta puolestani, vaan koko joukkueen puolesta, hän kertoo.

Vaihtuvuus on ollut SJK:ssakin suurta. Yli kymmenen uuden pelaajan lisäksi seurassa nähdään myös lakeuksille palaava Joaquín Gómez, nyt päävalmentajana.

- Niin kuin hän osoitti Helsingin IFK:ssa, niin Joaquín on valmentaja, joka haluaa pelaavan joukkueen. Käymme todella paljon läpi pelin avausta, maalipotkuja ja yhden akselin ohittamista. Harvoin tulee "isoa peliä", jossa on pidempiä palloja. On paljon alueita, joilla olemme monen pelaajan voimin. Treenien sisällä on erilainen taktinen konsepti, Hetemaj valottaa.

- Huomaan, että näissä pienissä ja ahtaissa tilanteissa olen itsekin kehittynyt, 34-vuotiaana! Voi vain kuvitella, miten nämä nuoret, jotka eivät ole ehkä tottuneet tällaisiin harjoituksiin… Kyllä heissäkin on näkynyt kehittymistä. Enää palloa ei menetetä. On ollut huikeaa olla viime aikoina treeneissä, kun näkee, miten pystymme tulemaan monen miehen prässin läpi ja tekemään hienoja syöttökombinaatiota. Kehittymistä on näkynyt pelaajissa paljon!

Hetemaj lähtee kauteen 183 ottelun kokemuksella. Innokkuus kuitenkin paistaa miehestä edelleen läpi, kun hän kertaa joukkueen peliä.

- Me edesautamme muodostelmalla sitä, että voimme tulla maata pitkin alhaalta ylös asti. Se vaatii keskittymistä, mutta myös heittäytymistä. Olemme mukavuusalueen ulkopuolella, mutta kun se on ollut kivaa ja siitä nauttii, niin odotan hirveästi ekaa peliä! En ole ollut pitkään aikaan näin innoissani ja fiilis ollut näin odottavainen! Ei Joaquínia ole turhaan kehuttu IFK:n pelaajien toimesta. Tunnen heitä aika monta. Hän on osoittanut sen, miksi häntä on kehuttu niin paljon.

SJK kohtaa lauantaina Veikkausliigan avauskierroksella kotonaan HIFK:n.

vko.49 // 8.12.2023
vko.49 // 8.12.2023
Lisää uutisia