AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 26.3.2022

"Hyvällä energialla ja itseluottamuksella" - AC Oulu kenraalissaan KuPS:n vieraana lauantaina

"Hyvällä energialla ja itseluottamuksella" - AC Oulu kenraalissaan KuPS:n vieraana lauantaina

Aapo Heikkilä odottaa kovaa koitosta iltapäivällä. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu kohtaa lauantaina KuPS:n viimeisessä harjoitusottelussa ennen Veikkausliigakauden alkua.

Veikkausliigakauden alkuun on tasan viikko ja lauantaina on viimeinen valmistautuminen kauteen, kun AC Oulu kohtaa iltapäivällä KuPS:n. Joukkueet ovat kohdanneet kolme kertaa viime kauden jälkeen, joten varmasti kumpikin tietää ja tuntee toisensa. Tänään on todennäköisesti taktisella valmistautumisella suurempi merkitys kuin ehkä aiemmin.

Edellinen kohtaaminen Liigacupissa jätti oululaisille paljon kysymysmerkkejä ja sen jälkeen Laivastonsiniset ovat menneet selvästi askeleita eteenpäin, kuten edellinen harjoitusottelu Ilvestä vastaan osoitti. KuPS on kuitenkin astetta tai paria kovempi vastus ja toinen mestarisuosikeista tälle kaudelle, joten iltapäivän ottelusta ei ole tulossa helppo AC Oululle.

Laivastonsiniset ottivat edellisessä harjoitusottelussa pitkästä aikaa voiton Veikkausliigajoukkeesta, mikä on varmasti nostanut joukkueen itseluottamusta tulevaa varten. Vaikka vastus on kova, niin joukkue lähtee hakemaan voittoa ja vielä suurempaa itseluottamuksen kohotusta kauden alkuun ensi viikonlopuksi.

- KuPS on tullut tällä preseasonilla todella tutuksi. Veikkausliigan ennakkosuosikkeihin lukeutuva KuPS antaa meille hienon haasteen näin Veikkausliigakauden kenraalissa. Saimme Ilves-pelin voitosta joukkueeseen lisää boostia, joten nyt pääsemme hyvällä energialla ja itseluottamuksella peliin, kommentoi hyökkääjä Aapo Heikkilä iltapäivän ottelua.

Oululaisilta on poissa kolme omaa kasvattia Otso Liimatta, Miika Koskela ja Niklas Jokelainen, jotka ovat pelaamassa tällä hetkellä nuorisomaajoukkueiden mukana sekä Dennis Salanović on Liechtensteinin maajoukkueleirillä Espanjassa. Lisäksi Moshtagh Yaghoubi on lauantaina sivussa. Poissaolojen vuoksi peliaikaa ja vastuuta voi olla tarjolla ihan uusille kasvoille.

Ottelulla on säävaraus, joten se alkaa joko klo 16.30 tai 17.15 riippuen pelataanko ulkona vai sisällä.

Lisää uutisia