AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 17.3.2022

​Kevin Kouassivi-Benissan FC Lahteen - "Otamme hänet vastaan iloisin mielin"

​Kevin Kouassivi-Benissan FC Lahteen - "Otamme hänet vastaan iloisin mielin"

Kuva: FC Lahti

Laitapelaaja Kevin Kouassivi-Benissan siirtyy FC Lahteen loppukauden mittaisella lainasopimuksella Helsingin Jalkapalloklubista. Kouassivi-Benissan on 23-vuotias ja 185-senttinen HJK:n kasvatti. Hän on pelannut urallaan 43 Veikkausliigaottelua.

Kevin Kouassivi-Benissan kävi läpi koko HJK:n junioripolun. Hän nousi HJK:n reservijoukkueen Klubi 04:n pelaavaan kokoonpanoon kaudella 2016. Seuraavana vuonna Kouassivi-Benissan löi itsensä läpi Kakkosessa ja murtautui Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen. Veikkausliigassa hän debytoi kaudella 2018. Seuraavan kauden alun laitapelaaja pelasi Klubissa ja loppukauden Rovaniemen Palloseurassa lainalla.

Kouassivi-Benissan löi itsensä liigassa läpi toissa kaudella, kun hän pelasi lainalla FC Interissä. Kauden aikana hän pelasi 19 ottelua ja oli johdattamassa turkulaisia hopeamitaleille. Kouassivi-Benissanin viime kausi kului HJK:ssa ja tuloksena oli uran toinen Suomen mestaruus. FC Lahteen mies saapuu innoissaan.

- Olen HJK:n kasvatti ja tämä on minun neljäs kauteni edustusjoukkueen mukana ja kolmas laina. Talvikausi on sujunut ihan hyvin ja odotan innolla, että pääsen pelaamaan ja näyttämään osaamistani. Lahti vaikuttaa hyvältä ja ilmapiiri ja meininki on ollut hyvä, Kouassivi-Benissan aloittaa.

Neljän liigakauden aikana Kouassivi-Benissan on ehtinyt nähdä paljon ja tuttuja on myös Lahdessa. Uran avausmaali syntyi FC Lahden verkkoon RoPS:n paidassa Rovaniemellä. Lahteen kokenut nuorukainen tuo hyökkäyskolmannekselle modernia pelaamista.

- Lahdessa on paljon naamatuttuja ja Antonio Regueron kanssa pelasin yhdessä Rovaniemellä. Muistan pelin, jossa tein urani ensimmäisen osuman ja se oli hyvä maali. Voitimme sen ja toivottavasti osun täälläkin. Minulla on kapasiteetti juosta ja tehdä töitä koko ottelun ajan. Viimeisellä kolmanneksella osaan antaa murtavia syöttöjä ja hyviä keskityksiä. Olen laitapelaaja, Kouassivi-Benissan kertoo.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että Kouassivi-Benissan sopii profiililtaan Lahteen hyvin. Zenelin mukaan tuoreella pelaajalla on kyky nostaa lahtelaisten hyökkäyspeliä uudelle tasolle. Päävalmentaja toivoo uuden tulokkaansa nostavan vielä tasoa entisestään kauden aikana.

- Kouassivi-Benissanin nimi tuli pöydälle, että meidän olisi mahdollista saada hänet ja halusimmekin sille paikalle hyökkäysorientoituneen pelaajan. Hänellä on kehitysmahdollisuuksia jokaisella osa-alueella. Hän on silti kokenut ja ollut useamman vuoden liigaympyröissä. Hänen selkeät vahvuutensa ovat hyökkäyspelaamisessa. Hänellä on vahvat keskitykset ja hän tukee hyvin hyökkäyksiä. Hän kykenee ruokkimaan meidän hyökkääjiämme suunnanmuutostilanteissa. Toivomme, että pystymme auttamaan toinen toistamme.

- Hän on myös kotimainen pelaaja, joten sillä on positiivinen vaikutus esimerkiksi SK-sääntöön. Otamme hänet vastaan iloisin mielin ja nyt annamme hieman aikaa, että hän pääsee joukkueeseen ja pelitapaamme sisään, jotta hän on valmis tekemään tulosta, Zeneli kertoo.

Lähde: FC Lahden tiedote
Lisää uutisia