AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.10 // 13.3.2022

"Tavoitteiden pitää olla korkealla" - HJK:n Pyry Hannola ammentaa uskoa hyvästä viime kaudesta

"Tavoitteiden pitää olla korkealla" - HJK:n Pyry Hannola ammentaa uskoa hyvästä viime kaudesta

Pyry Hannola pelasi vahvan kauden 2021 SJK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Nousu Pikkuhuuhkajiin, Veikkausliigan pronssi sekä valinta Veikkausliigan vuoden tulokkaaksi – Pyry Hannolan vuosi 2021 oli mukavan nousujohteinen, ja lainasiirtoa SJK:hon voi pitää jälkikäteen erinomaisena päätöksenä.

HJK:hon kauden päätteeksi palannut Hannola näkee, että suuri vastuu oli hänen kehittymisensä kannalta erittäin tärkeää.

– Sain sen, mitä lähdin Seinäjoelta hakemaan. Oli kiva saada paljon peliaikaa sekä henkilökohtaisia onnistumisia, vaikka parannettavaakin jäi. Pronssimitali ja europaikka olivat hienoja juttuja seuralle. Muistelen aikaani SJK:ssa lämmöllä, ja minulla on seurasta vain hyvää sanottavaa, RoPS-kasvatti toteaa.

Viime kausi oli Hannolalle ensimmäinen kokonainen kausi miesten sarjoissa. Veikkausliigassa jo keväällä 2017 debytoinut keskikenttämies sai vastuuta kaikkiaan 22 liigaottelussa. Maalitili on vielä avaamatta pääsarjatasolla, mutta maalisyöttöjä Hannolan nimiin kirjattiin seitsemän.

Hannola palasi kauden päätteeksi HJK:hon, johon hän siirtyi FC Midtjyllandista kaudella 2020. Talven harjoitus- ja cup-otteluiden perusteella Hannolalle voi olla luvassa merkittävä rooli Klubin keskikentällä, vaikka kilpailu pelipaikoista on kovaa. Liigacupin lohkovaiheen otteluissa Hannola pelasi kahdessa avauksessa, ja yhdessä hänet vaihdettiin kentälle viimeiseksi puolituntiseksi.

– Talvemme on mennyt hyvin. Olemme treenanneet kovaa, ja olen saanut kivasti vastuuta. Yritän kehittää peliäni viime kaudesta – loin silloin pohjan, josta on hyvä jatkaa. Tiedän, että pystyn parantamaan tekemistäni monessa eri asiassa.

Edustuksen ringissä on Hannolan lisäksi useita muita nuoria pelaajia. Pikkuhuuhkajissa nähdyistä pelaajista minuuteista kamppailevat puolustaja Matti Peltola, keskikenttämies Santeri Väänänen, laituri Casper Terho sekä hyökkääjä Anthony Olusanya. Kokeneempaan kaartiin liittyivät täksi kaudeksi muun muassa Pyry Soiri, Joona Toivio sekä Jukka Raitala.

– Nuorten pelaajien kannattaa yrittää imeä mahdollisimman paljon oppia tulevaisuuden varalle. He ovat hyviä pelaajia kentällä, ja heistä on tosi suuri apu kentän ulkopuolella. Pyrin joka päivä kuuntelemaan kokeneempia pelaajia, koska he ovat nähneet urallaan paljon, Hannola avaa.

– Meillä on kova nippu, ja kun pelaa HJK:ssa, mestaruus on ainoa tavoite. Haluamme voittaa myös Suomen Cupin sekä päästä lohkovaiheeseen Euroopassa. Suomen suurimman seuran tavoitteiden pitää olla korkealla.

Tulevalla kaudella Hannola päässee ensi kertaa pelaamaan miesten europelejä. Nuorukaiselta löytyy entuudestaan kokemusta UEFA Youth Leaguesta, jota hän pääsi pelaamaan Midtjyllandissa kausina 2018–2019 ja 2019–2020.

– Europelit tuovat kauteen kivaa extraa aivan kuten maaottelut. Niissä on oma erikoislatauksensa, mutta täytyy muistaa, että perusperiaatteet ovat samat kuin liigapeleissä – kaikkiin matseihin täytyy latautua samalla tavalla.

Lisää uutisia