AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 7.3.2022

"Tämä on Suomen hienoin stadion" - SJK-paitaan siirtynyt Markus Uusitalo muistaa Veikkausliigadebyyttinsä

"Tämä on Suomen hienoin stadion" - SJK-paitaan siirtynyt Markus Uusitalo muistaa Veikkausliigadebyyttinsä

Markus Uusitalo seurasi Joaquin Gómezia Seinäjoelle. (Kuva: Juha Tamminen)

Maalivahti Markus Uusitalo pelaa ensimmäistä kauttaan SJK:ssa, mutta OmaSp Stadionilta Uusitalolla on vahva muisto Veikkausliigadebyytistään.

HJK:ssa ensimmäiset Veikkausliigapelinsä pelannut Uusitalo on nyt 24-vuotias maalivahti, joka siirtyi Seinäjoelle täksi kaudeksi FC Hongan sopimuspelaajan paikalta. Uusitalo pelasi kuitenkin viime kauden lainasopimuksella HIFK:ssa ja päävalmentaja Joaquín Gómez houkutteli hänet mukanaan Seinäjoelle.

– Suomessa on muutama kova seura, missä on puitteet kunnossa ja SJK kuuluu niihin. Tietenkin europelit mitä on tulossa, niin ne kiinnostavat ja näen, että SJK:lla on hyvät mahdollisuudet kamppailla myös mestaruudesta. Tiedän valmentajan viime kaudelta, ja tiedän että hän on hyvä valmentaja, joten ei senkään suhteen ole arpapeliä, kertoo Uusitalo syistä liittyä SJK-paitaan.

Kasvattajaseurassaan FC Hongassa, VPS:ssa, HJK:ssa ja HIFK:ssa urallaan pelannut Uusitalo on syntyisin Espoosta ja pelannut ensin kenttäpelaajana aina 14-15-vuotiaaksi asti, mutta sen jälkeen paikka löytyi tolppien välistä ja ura vei nopeasti HJK:n riveihin Veikkausliigaan.

– Veikkausliigadebyyttini tuli täällä OmaSp Stadionilla avausottelussa, SJK vastaan HJK -ottelussa kaudella 2016. Muistan, että joku ukko taisi laskuvarjollakin tulla kentälle ja stadion oli ihan täynnä.

- Se oli aika jännä paikka tulla puoliajalla kentälle täydellä OmaSp Stadionilla, ja olimme häviöllä. Kyllä siinä jännitti, kun tulin sisään, mutta ei kyllä hirveän paljon mageempaa debyyttiä voisi toivoa. Siellä oli niin paljon katsojia, että ei nuori poika ehtinyt kuuntelemaan mitään yksittäisiä huutoja, Uusitalo muistelee.

Tuolloin Uusitalo oli 19-vuotias ja hän tuli kentälle Thomas Dähnen tilalle. SJK johti ottelua tauolla 2-1, Teemu Penninkankaan ja Matej Hradeckyn maaleilla. HJK:n avausosuman teki nykyään Rangersissa Skotlannissa pelaava Alfredo Morelos. HJK voitti ottelun lopulta 2-3. Ensin HJK tuli tasoihin Taye Taiwon osumalla ja stadionin avausottelun voittomaalin teki HJK:n Atomu Tanaka.

– Jalkapallon näkökulmasta OmaSp Stadion on kyllä Suomen hienoin stadion. Varsinkin kun se on täysin sitä varten tehty. Silloin en ollut päässyt noihin sisäpuolen puitteisiin päässyt tutustumaan, mutta aika mageet on noi kaikki sisätilat, katsomot ja VIP-tilat, kun on tuolla pyörinyt. On kyllä hienosti tehty koko stadikka, sanoo Uusitalo.

Lisää Uusitalon mietteitä SJK:n verkkosivuilla alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia