AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 2.3.2022

​"Joko Veikkausliigassa tai Apollossa" – Tero Mäntylän uran jatko vaakalaudalla

​"Joko Veikkausliigassa tai Apollossa" – Tero Mäntylän uran jatko vaakalaudalla

Tero Mäntylä vauhdissa kaudella 2020. (Kuva: Juha Tamminen)

Urallaan niin Englannissa, Bulgariassa kuin Norjassakin kotimaan kenttien ohella pelannut Tero Mäntylä on vielä ilman seuraa kaudelle 2022 ja uran loppuminen on yksi vaihtoehto.

Keväällä 31 vuotta täyttäneen Mäntylän viime kausi SJK:ssa jäi pahasti torsoksi keväällä tulleen jalkavamman takia ja irtominuutteja Veikkausliigassa tuli lopulta vain kahdessa ottelussa. Hän sai viime kauden jälkeen sopimustarjouksen SJK Akatemiasta ja neuvotteli kahden liigaseuran kanssa, mutta sopivaa vaihtoehtoa ei ole löytynyt.

– Tilanteeni on jalkapallon suhteen täysin auki, en ole lopettanut uraani. Olen valmis, jos jotain sopivia tarjouksia tulee, mutta nyt näyttää vääjäämättömästi siltä, että mitään ei tule. Pidän takaporttia auki tämän kauden ajan, Mäntylä kertoo Ilkka-Pohjalaisessa.

Mäntylä on siirtynyt nyt myös muuhun työelämään. Jalkapallouran jatkuminen on muista kiinni.

– Sopimukseni SJK:n kanssa loppui lokakuun lopussa, joten minun oli pakko etsiä töitä, jotta en jäänyt tyhjän päälle. Tietoja on laitettu eteenpäin muutamiin seuroihin, mutta mitään ei ole kuulunut, enkä ole itse soitellut perään. Pallo on nyt seuroilla.

Kokonaisuutena kahdesti Huuhkajissakin esiintynyt Mäntylä on tyytyväinen tähänastiseen uraansa.

– Minulla on vielä nälkää näyttää osaamistani, mutta jos urani loppuu, se loppuu. Olen sujut sen kanssa, mitä olen saavuttanut. On paljon asioita, jotka ovat jääneet hampaankoloon, mutta olen aina tehnyt päätökseni sen hetkisen tiedon mukaan.

Vaikka Mäntylän ammattilaisura loppuisi, kilpailulliset ottelut jatkuvat. Mäntylä on jo pelannut Suomen cupin ottelun kutosdivarissa pelaavassa hyväntekeväisyysjoukkue Apollossa.

– Pelaan joko Veikkausliigassa tai Apollossa, välimalliratkaisua ei ole. Apollossa on mahtava yhteisö ja loistava porukka ihmisiä. On siistiä olla mukana tässä.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia