AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.07 // 20.2.2022

"Kultaa se tuossa huutaa" - SJK:n Niko Markkula kovin tavoittein kauteen

"Kultaa se tuossa huutaa" - SJK:n Niko Markkula kovin tavoittein kauteen

Vain mestaruus puuttuu vielä Niko Markkulalta. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen A-maajoukkuerinkiinkin vuonna 2019 noussut laitapuolustaja Niko Markkula, tuntee jalkapallomaailman hyvät ja huonot puolet.

SJK:ssa alkaa nyt kolmas kausi, ja erikoista tuona aikana on ollut jatkuva koronatilanne, joka on välillä pitänyt pelit tauolla ja välillä katsomot tyhjinä. Nyt valoa kuitenkin alkaa olla tuon tunnelin päässä, ja SJK:n kauteen valmistautuminen on sujunut mainiosti. Yleisökin pääsee pian tämän omin silmin paikan päällä todistamaan.

– Tosi hyvin on treenikausi mennyt, ja ollaan joulukuusta lähtien menty hyvin. Toivon todella kovasti, että saataisiin myös yleisö sisään nopeasti peleihin. Mä oon semmoinen tunnepelaaja, että sytyn siitä, että peleissä on ihmisiä katsomassa. Fanit tuo oman ekstraprosentin siihen. En varmaan tekisi tätä hommaa, jos tuolla pelattaisiin vain tyhjille katsomoille, sanoo Niko Markkula.

Markkula teki jatkosopimuksen SJK:n kanssa viime marraskuussa, kun aiempi kahden vuoden sopimus tuli päätökseen. Siten seura ja kaupunki on tullut hyvin tutuksi.

– Täällä on tietysti nämä fasiliteetit, jotka ovat ehdottomasti Suomen parhaat. Mutta samalla täällä on sellainen yhteisöllisyys, perhefiilis. Eikä pelkästään meidän joukkueessa, vaan kaikki keitä tässä on ympärillä. Se on mukava ollut huomata. Seinäjoella on mukavia ihmisiä. Kaupunki on pieni, mutta idyllinen, kuvailee Markkula syitä jatkaa Seinäjoella.

31-vuotias Markkula on syntynyt Jyväskylässä ja on JJK:n kasvatti, mutta pelannut urallaan JJK:n lisäksi FC Hakassa, FC Interissä ja Ruotsissa Eskilstunassa. SJK-paidassa pelejä on tähän mennessä kertynyt yhteensä 34. Koko ammattilaisurallaan Markkula on pelannut 157 Veikkausliigaottelua, 61 Ykkösen ottelua ja kaikissa kilpailuissa yhteensä peräti 284 ottelua. Hän on voittanut Suomen Cupin kaudella 2018 ja SM-hopeaa kaudella 2019. SJK:n kanssa Markkula voitti pronssia viime kauden päätteeksi.

– Kultaa se tuossa huutaa. Se on ehdottomasti se ykköstavoite ollut jo muutaman vuoden. Kolme vuotta sitten se oli Interissä lähellä. Joten kyllä ehdottomasti, Suomen mestaruus olisi kiva voittaa. Ja jos tässä vielä on pelivuosia jäljellä, niin olisi se kiva joku ulkomaanstuntti käydä tekemässä, mutta Suomen mestaruutta en kyllä pistäisi yhtään pahaksi, kertoo Markkula omista haaveistaan, samalla virnistellen leveästi.

Lisää Markkulan mietteitä urastaan ja ammattilaisjalkapalloilijan haasteista SJK:n verkkosivuilla alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia