AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 6.2.2022

Kaksikko RoPS:sta kotiutunut hyvin Seinäjoelle - "Hyvin on otettu vastaan"

Kaksikko RoPS:sta kotiutunut hyvin Seinäjoelle - "Hyvin on otettu vastaan"

Vertti Hänninen hakee debyyttiä Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Vertti Hänninen ja Tuomas Kaukua ovat molemmat RoPS:n kasvatteja, ja kaksikko siirtyi tänä talvena SJK-paitaan Seinäjoelle.

Tuomas Kaukua on kaksikosta vanhempi, 21-vuotias, ja hän teki Veikkausliigadebyyttinsä jo kaudella 2019. Kaukualla onkin tilillään 23 Veikkausliigan ottelua, ja hän on ehtinyt pelata urallaan Ykkösessäkin 25 ottelua RoPS-paidassa. Maaleja on kaikissa peleissä tullut yhteensä seitsemän.

Vertti Hänninen taas on 19-vuotias, ja hän löi itsensä läpi viime kaudella Ykkösessä, pelaamalla debyyttikaudellaan yhteensä 33 ottelua Ykkösessä ja Suomen Cupissa. Maaleja syntyi näissä kymmenen.

Molemmat ovat olleet SJK:n mukana vuoden vaihteesta alkaen.

– Hyvin on lähtenyt käyntiin kaikki täällä Seinäjoella ja kaikki on kunnossa. Treenit, asuinympäristö ja kaikki, joten mikäs sen parempaa. Itse olen tähän asti aina asunut Rovaniemellä, niin onhan tämä silleen, että on uusi paikka ja kaupunki. Mutta ei ole ollut kyllä mitään ongelmia, sanoo Tuomas Kaukua.

– Oikein hyvin lähtenyt myös mulla. Olen myös päässyt pelaamaan paljon, ja hyvin on mennyt. Muutin samalla ensimmäistä kertaa kotoa pois, mutta hyvin on täällä otettu vastaan, niin hyvin olen sopeutunut, komppaa Vertti Hänninen, joka on ehtinyt osumaan myös kahdesti maalipuiden väliin SJK:n talven otteluissa.

Kaksikko ei ole vielä ehtinyt Seinäjokeen isommin tutustumaan, mutta harjoitukset, Wallsport Areena ja OmaSp Stadion on tullut sitäkin tutummaksi. Molemmilla on myös tavoitteena päästä pelaamaan Veikkausliigaa tulevana kesänä SJK-kannattajien edessä.

– Veikkausliigassa olen tehnyt kaksi maalia, ja toinen niistä tuli juuri täällä Seinäjoella OmaSp Stadionilla SJK:a vastaan. Pari vuotta siitä on aikaa. Oli hyvä tunnelma ja tulin vaihdosta sisään. Pari minuuttia ehdin olla kentällä, kun pääsin hiljentämään yleisön. Toivottavasti nyt ei tarvitse enää hiljentää yleisöä, vaan pääsee tekemään SJK:lle maaleja, naurahtaa Kaukua.

– Liigadebyytti on itselläni ykköstavoitteena. Viime vuonna odottelin RoPS:ssa ennen Ykkösen kauden alkua, että pääsisi pelaamaan, mutta sitten kun pääsi, niin omat odotukset vain kasvoivat. Pääsin pelaamaan paljon ja tuli tehoja, niin sitä kautta se jatkui. Haluan nytkin vain päästä pelaamaan, ja saada mahdollisimman paljon minuutteja, vaikka Veikkausliiga onkin jo aika kova taso kuitenkin, kertoo Hänninen.

Lisää Kaukuan ja Hännisen mietteitä SJK:n verkkosivuilla alla olevan lähdelinkin kautta.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia