AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 4.2.2022

"Stadion täyteen ja mahtava tunnelma" - SJK-luotsi Joaquin Gómez odottaa jo Veikkausliigakauden avausta

"Stadion täyteen ja mahtava tunnelma" - SJK-luotsi Joaquin Gómez odottaa jo Veikkausliigakauden avausta

Joaquin Gómez odottaa jo huhtikuun alkua. (Kuva: SJK)

SJK aloittaa Veikkausliigakauden 2022 lauantaina 2.4. klo 17:00, kun OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi HIFK.

Kauden alussa SJK pelaa ensin kaksi kotiottelua putkeen. Sen jälkeen OmaSp Stadionin alusta uusitaan ja SJK pelaa kolme vierasottelua putkeen. Paluu uusitulle nurmelle tapahtuu toukokuun alussa SJK – FC Lahti ottelussa.

– Se on aina hieno hetki, kun näkee kauden otteluohjelman, ja siitä tietää, että kausi on nyt lähellä. Ja erityisesti innostaa se, että todennäköisesti myös fanit pääsevät peleihin ja tukemaan meitä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez

– On myös mahtava aloittaa kausi kotiottelulla, joka on myös itselleni spesiaali. Toivottavasti saamme stadionin mahdollisimman täyteen ja mahtavan tunnelman otteluun sitä kautta, Gómez jatkaa.

Veikkausliigan osalta otteluohjelmassa on hyvin ilmaa pelien välissä, mikä tarjoaa joukkueille paremman mahdollisuuden valmistautua otteluihin. Varsinaista koti-vieras-koti-rytmiä ei kuitenkaan ole ja ohjelmaan voidaan joutua tekemään pieniä muutoksia, jos SJK etenee pitkälle europeleissä. Myös perinteiseen cup-muotoon palautettu Suomen Cup tuo oman mausteensa kauteen.

– Cupit tekevät kaudesta entistä kiinnostavamman. Ja ne antaa kaikille seuroille mahdollisuuden haastaa isot joukkueet. Tulevalla kaudella pelaamme myös Suomen Cupia ja Euroopassa. Se aiheuttaa hieman otteluruuhkia. Mutta me valmistaudumme hyvin kauteen jo nyt talvella, pelaamalla Liigacupin otteluita ja harjoittelemalla niin hyvin, että olemme kaudella valmiita pelillisesti ja fyysisesti.

– Sinänsä pelirytmi ei ole aivan ideaali, mutta harvoin se saadaan Suomessa koti-vieras-koti-rytmiin, koska varsinainen kausi on niin lyhyt. Siksi onkin tulevaisuudessa tärkeää, että kautta saadaan venytettyä ja voimme pelata näitä cupin otteluita myös keväällä ja syksyllä. Joka tapauksessa otteluohjelma on sama kaikille, ja olemme siihen tyytyväisiä, Gómez päättää.

Lähde: SJK:n tiedote
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia