AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 25.1.2022

Lasse Ikonen jatkosopimukseen AC Oulun kanssa - siirtyy lainalle IF Gnistaniin

Lasse Ikonen jatkosopimukseen AC Oulun kanssa - siirtyy lainalle IF Gnistaniin

Lasse Ikonen pelaa ensi kauden Gnistanissa.

AC Oulu ja Lasse Ikonen ovat tehneet jatkosopimuksen kauteen 2024 asti, jossa on vuoden optio. Lisäksi keskikenttäpelaaja siirtyy kauden mittaisella lainalla IF Gnistaniin.

AC Oulu ja Lasse Ikonen ovat solmineet kahden vuoden jatkosopimuksen, jossa on yhden vuoden optio. 19-vuotias keskikenttäpelaaja on kehittynyt viime kausina paljon ja oli viime kaudella Kakkosessa pelaavan reservijoukkueen runkopelaajia. Samalla Ikosen kehittymisen kannalta on tärkeää saada hänelle mahdollisimman paljon peliaikaa sopivan haasteellisessa ympäristössä, joten hän siirtyy kauden mittaisella lainalla Ykkösessä pelaavan IF Gnistanin riveihin Helsinkiin.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen ja valmennusryhmä ovat olleet tyytyväisiä Ikosen kehitykseen. Hän uskoo lainan olevan oikea vaihtoehto nuorelle pelaajalle, jossa on mahdollisuus suurempiin minuutteihin. Seurassa on kova kilpailu keskikentän pelipaikoista, joten tulevan kauden osalta peliminuutit olisivat jääneet todennäköisesti vähäisiksi.

- Kävimme päävalmentaja Ricardo Duarten ja Lasse Ikosen kanssa keskustelun tulevaisuudesta viime vuoden lopussa, mikä olisi Lassen kannalta paras vaihtoehto tulevalle kaudelle. Ricardon ja minun ehdotus oli lähteä hakemaan peliaikaa Ykkösen joukkueesta, jossa olisi hyvä valmennus ja harjoitteluympäristö sekä edellytykset pärjätä sarjassa. Lasse suhtautui vaihtoehtoon positiivisesti, joten aloimme kartoittamaan mahdollista joukkuetta. Mielestämme kaikki nuo ominaisuudet täyttävä seura oli IF Gnistan, Heikkinen taustoittaa lainaprosessia oululaisten sivuilla.

Keskikenttäpelaaja on tyytyväinen ratkaisuun ja jatkosopimukseen, joka on hänen mielestään seuralta osoitus luottamuksesta hänen tulevaisuuden suhteen. Lainalle Helsinkiin lähtöä tehnyt Ikonen kertoo odottavansa innolla jo tulevaa kautta.

- Tärkeää on ottaa seuraava steppi futisuralla ja saada säännöllistä peliaikaa Ykkösessä. Odotan, että pelaan Gnistanissa hyvän kauden ja tulen takaisin Ouluun valmiimpana pelaajana.

Heikkinen uskoo Ikosen pystyvän omalla panoksellaan auttamaan Gnistania heidän omissa tavoitteissaan ja palaamaan jälleen Laivastonsinisiin kaudelle 2023, jolloin hän on valmiimpi taistelemaan isoista peliminuuteista AC Oulun paidassa.

- Olen älyttömän tyytyväinen uudesta sopimuksesta Lassen kanssa sekä myös siitä, että kaikki kolme osapuolta (Lasse, IF Gnistan ja AC Oulu) löysivät nopeasti yhteisymmärryksen lainasiirron hyödyistä.

Lisää uutisia