AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.03 // 21.1.2022

Luiyi de Lucas palaa FC Hakaan

Luiyi de Lucas palaa FC Hakaan

Takaisin Valkeakoskelle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan kauden 2022 joukkueen rakennus sai ison aukon täytettyä, kun viime kauden päätteeksi valkopaidat jättänyt Luiyi de Lucas päättikin palata Valkeakoskelle yhden vuoden mittaisella sopimuksella.

– Tämä on seura, missä olen ollut onnellisin ammattilaisurani aikana niin kentällä, kuin sen ulkopuolella, toppari valottaa ratkaisunsa syitä FC Hakan verkkosivuilla.

De Lucas kertoo myös, että sai useita tarjouksia Suomesta, mutta ei kokenut niiden merkitsevän yhtä paljon, kuin Haka. Siirto myös muualle Eurooppaan oli lähellä, mutta neuvottelut päättyivät lopulta Hakan eduksi.

– Lucasilla oli vaihtoehto Euroopassa, joka kuivui kokoon. Sen jälkeen hänellä oli kova halu palata takaisin Hakaan. Ilman meidän tukiryhmiä meillä ei olisi ollut mahdollisuutta saada sopimusta aikaan. Iso kiitos heille ja iso osoitus seuran yhteisöllisyydestä, toimitusjohtaja Olli Huttunen valottaa asioiden etenemistä.

Myös päävalmentaja Teemu Tainio on luonnollisesti erittäin tyytyväinen yhden Veikkausliigan parhaista toppareista kiinnitykseen.

– Luiyi on osoittanut olevansa laatupelaaja! Oltiin jo valmistauduttu hänen lähtöön, joten tämä oli todella hieno uutinen, että saimme hänen mukaan. Kiitos kaikille jotka mahdollistivat sopimuksen!

– Luiyilla itsellä oli loppujen lopuksi iso tahtotila palata meille ja nimenomaan tässä vaiheessa, että pääsee valmistautumaan kauteen muiden kanssa.

Paitsi Tainio korostaa de Lucasin omaa tahtotilaa, niin myös päävalmentaja, kuin seurajohto saa pelaajalta isot kiitokset.

– Haluan ensinnäkin kiittää "Temeä", että hän taisteli minun saamiseksi tänne, sekä seurajohtoa siitä työstä, mitä ovat tehneet eteeni.

Viime kaudella myös kannattajien kauden pelaajaksi äänestetty toppari liittyy joukkueen vahvuuteen jo ensi viikolla. Halu päästä joukkueen mukaan hyvissä ajoin kertoo paljon miehen halusta tehdä töitä menestyksen eteen tulevalla kaudella.

– Erittäin onnellinen ja nälkäinen päästessäni pelaamaan täällä jälleen, sillä viimeinen ottelu ei päättynyt toivomallani tavalla.

– Tiedän, että tämä kausi tulee olemaan erilainen ja tulen tekemään kaikkeni, että olemme mahdollisimman korkealla kaikissa kilpailuissa, joissa olemme mukana.

Lisää uutisia