AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 5.1.2022

"Halusin antaa jotain takaisin" - Dennis Salanović jatkaa innolla AC Oulussa

"Halusin antaa jotain takaisin" - Dennis Salanović jatkaa innolla AC Oulussa

Dennis Salanovićille AC Oulu oli ainoa vaihtoehto Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Ouluun kesken kauden 2021 lainasopimuksella siirtynyt Dennis Salanović nousi nopeasti oululaisyleisön suureksi suosikiksi.

Kauden päätteeksi päävalmentaja Ricardo Duarte ilmoitti, että hän haluaisi ehdottomasti pelaajan jatkavan seurassa. Tämä sopi lopulta Salanovićille hyvin, vaikka harva uskoi AC Oulun pystyvän pitämään liechtensteinilaista pikakiituria riveissään.

– Tunsin, että seura todella tahtoi minut, ja he tekivät kaikkensa sen eteen. Halusin myös antaa heille jotain takaisin, koska AC Oulu on luottanut minuun. En koskaan ajatellut, että Oulu olisi pieni tai surkea seura, Salanović painottaa Kalevalle.

Siirtokuvio, jossa on mukana kaksi seuraa ja voimassa oleva sopimus eri ehtoineen, ei ole suoraviivainen läpihuutojuttu. Salanovićin sveitsiläisseura FC Thun kuitenkin ilmoitti, että se ei enää laske Salanovićin varaan.

– Olisin voinut jäädä Thuniin, mutta en olisi saanut paljon peliaikaa. Ajattelin, että en jää vain sen vuoksi, että voin olla perheeni lähellä tai istua penkillä. Halusin mennä jonnekin, jossa saan pelata, ja voin vaikuttaa joukkueen peliin isossa roolissa.

Toki kykynsä osoittanut pelaaja olisi voinut tehdä myös toisenlaisen ratkaisun. Suomessa oli muitakin kiitäjästä kiinnostuneita seuroja.

– Kun halusin jatkaa tässä liigassa, miksi en jatkaisi samassa seurassa, josta tiedän asiat ja tunnen ihmiset? Se ei ollut missään vaihtoehto, että menisin pelaamaan toiseen suomalaiseen seuraan.

Lähde: Kaleva
Lisää uutisia