AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 28.12.2021

Teemu Tainio kertoo Maximus Tainion jatkosta - "Tässä on kartoiteltu vaihtoehtoja"

Teemu Tainio kertoo Maximus Tainion jatkosta - "Tässä on kartoiteltu vaihtoehtoja"

Maximus Tainio etsii parhaillaan uutta seuraa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka tiedotti tiistaina, ettei Maximus Tainio jatka seuran riveissä enää ensi kaudella. FC Hakan päävalmentajan - ja Maximus Tainion isän - Teemun mukaan uudeksi seuraksi on muutamia virityksiä.

Tainio siirtyi Hakaan keväällä 2020 Tottenhamin akatemiasta ja debytoi koskilaisjoukkueen riveissä myöhemmin kesällä saatuaan peliluvan kuntoon. Tainio pelasi Hakassa yhteensä 41 ottelua, mutta ensi kaudella ura jatkuu jossain muualla.

- Maxin kanssa tultiin siihen tulokseen, että hänen on nyt aika katsoa uutta vaihtoehtoa. Haka menettää hyvän pelaajan, mutta tämä on järkevin ratkaisu Maxin itsensä kannalta. Puhun nyt isänä, en valmentajana: Maxi pääsee katsomaan muualla, miten ura lähtee edistymään, Teemu Tainio toteaa Valkeakosken Sanomien haastattelussa.

Isä-Tainio on mukana kartoittamassa poikansa uran jatkoa. Vielä tulevaa osoitetta ei ole kuitenkaan tiedossa.

- Veikkausliiga on yksi vaihtoehto. Toivottavasti Maxilla ei tule meitä [Hakaa] vastaan onnistumisia! Muutama ulkomaan virityskin on. Katsotaan, mihin Maxi ja minä yhdessä päädytään, mikä on järkevä ratkaisu.

Tainio myöntää myös isä-poika-asetelman olleen joillekin haastava, muttei heille itselleen.

- Isä-poika-valmennussuhde on toiminut ihan ok pari vuotta. Minulla ei ole ollut mitään ongelmaa eikä Maxillakaan, ehkä isä-poika-suhde on ollut muille isompi ongelma. Välillä tuntui, että on ihan sama mitä Maxin kanssa tekee, se on aina väärinpäin. Minulle on ihan sama, mitä ihmiset sanovat tai kirjoittavat, vuosien varrella on nahka sen verran paksuuntunut. Ehkä Maxi koki sen vaikeaksi jossain kohtaa. Suomessa on aikaisemminkin nähty isä-poika-valmennussuhteita – siinä on oma taakkansa, se on selvä. Minusta on mennyt ihan hyvin, valmentaja-isä toteaa.

Lisää uutisia