AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.52 // 27.12.2021

​Kevin Larssonin jatko avoinna – paluu HIFK-paitaan tapahtui jääpallon puolella

​Kevin Larssonin jatko avoinna – paluu HIFK-paitaan tapahtui jääpallon puolella

Kevin Larsson HIFK:ssa kaudella 2020. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kaudella AC Oulussa pelanneen Kevin Larssonin kauden 2022 osoite on vielä avoinna – ja mahdollisesti sellaista ei tulekaan.

Juniorina sekä jalka- että jääpalloa pelannut Larsson teki valintansa 17-vuotiaana ja keskittyi jalkapalloon saatuaan sopimuksin HIFK:n ykkösjoukkueeseen. Alku oli hyvin lupaava.

– Ensimmäinen kausi oli paras liigakauteni. Silloin sain pelata eniten, peli myös kulki paremmin ja tuli näyttöjä, Larsson toteaa Yle Urheilulle.

Kaksi kautta vierähti HIFK:ssa ja viime kaudelle Larsson siirtyi Ouluun, mutta tavoitteena ollut vakiopaikka ja kenties sitä kautta pääsy taas askelen eteenpäin uralla ei toteutunut.

– Odotin itseltäni enemmän. Ihan hyvin kaikki lähti liikkeelle, mutta sitten en vain saanut itsestäni irti sitä, mitä odotin. En tiedä syytä. Peliaika ja rooli joukkueessa eivät olleet sitä, mitä toivoin. Ja loppukauden pelasinkin enemmän reservijoukkueessa, Larsson kertaa.

Oulu jäi taakse kauden jälkeen ja jatko on edelleen avoinna – tosin sopimus Larssonilla on ja pelitkin täydessä vauhdissa. Tosin laji on toinen eli jääpallo, mutta sopimus on tutun seuran eli Bandyliigan HIFK:n kanssa.

– Olen koko elämäni pelannut molempia lajeja. Olin kuitenkin tottunut siihen, että joka talvi pelasin myös jääpalloa. Kolmen vuoden aikana ollut aika ikävä sitä joka talvi, niin ajattelin, että pelaan nyt tämän kauden jääpalloa ja keväällä katsotaan futiksen suhteen uudestaan.

Larsson pitää jalkapallon suhteen ovet avoinna, mutta tietää samalla, että jokainen viikko pienentää mahdollisuuksia saada sopimusta ainakaan Veikkausliigaseuraan.

– Olen aina rakastanut jalkapalloa, joten tulen aina olemaan sen parissa. Kysymys on enemmän ehkä siinä, että millä tasolla pelaan jatkossa. Kovin usein ei ole niitä, jotka pelaisivat Veikkausliigaa ja Bandyliigaa samana vuotena.

Syksyllä 20 vuotta täyttänyt Larsson on kolmen kauden aikana pelannut HIFK:ssa ja AC Oulussa kaikkiaan 36 Veikkausliigaottelua.

Lähde: Yle Urheilu
Lisää uutisia